Ännu en tävling inställd: "Förlorat inkomster"

Under måndagen höll Vimmerby MS ett styrelsemöte där man bland annat bestämde att ställa in Åsanisse-racet, som skulle körts 9–10 maj. "Vi har förlorat inkomster på två stora tävlingar", säger Beatrice Ågren Karlsson.

Ett styrelsemöte hölls under måndagen där man bland annat diskuterade Semesterracet.

Ett styrelsemöte hölls under måndagen där man bland annat diskuterade Semesterracet.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2020-04-08 09:00

Coronapandemin har gjort att Vimmerby MS redan tvingats ställa in två folkracetävlingar. Det handlar om Påskracet, som ställts in sedan tidigare, och nu även Åsanisse-racet. Det var under måndagens styrelsemöte man beslutade att ställa in det sistnämnda.
– Säg att vi tappar ungefär 200 000 kronor på de två inställda tävlingarna. De pengarna hade vi kunnat betala annat med. Vi har förlorat inkomster på två stora tävlingar, säger Beatrice Ågren Karlsson, som är med i styrelsen i Vimmerby MS.

Hon är även tävlingsledare för det stora Semesterracet och i nuläget är man tveksamma till att folkracetävlingen ska kunna genomföras den 7–11 juli i år.
– Semesterracet var uppe på tapeten under mötet. Men det handlar om så mycket grejer som ska lösa och vi måste även titta på hur länge vi kan vänta med att ställa in, förklarar Beatrice Ågren Karlsson.

Eftersom Semesterracet alltid lockar otroligt mycket folk finns det givetvis en oro för att restriktionerna inte hinner lyftas innan det är dags för tävlingen.
– Alla restriktioner måste släppas fritt för att vi ska kunna köra, känner jag. Jag ser inte hur man skulle kunna genomföra upplägget annars. Blir det inte som förut, som vanligt, så vet jag inte. 

Planen är nu att ha ytterligare ett möte efter påsk.
– Vi i Semesterrace-komittén ska försöka få till ett möte och verkligen titta på allt.

Beatrice Ågren Karlsson.
Beatrice Ågren Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!