Återblicken: Han vann Semesterracet – mot alla odds

Nu har det blivit dags att blicka tillbaka på 2016 års tävling i Gnagaredalen.

Tobias Svärd.

Tobias Svärd.

Foto: Arkiv

Folkrace2020-07-12 11:30

Herrklassen: Tobias Svärd från MK Orion gjorde det "omöjliga". Via sista chansen vann han D-finalen, C-finalen, B-finalen och slutligen A-finalen.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det här ska inte vara möjligt, sa vinnaren efter bragdsegern.
Det var första gången någonsin som en förare lyckades med den bedriften. Niklas Eriksson (Rasbo MK) och Robin Eriksson (Vimmerby MS) tog de övriga platserna på prispallen.

undefined
Camilla Wernersson.

Damklassen: Krasch, rödflagg och halva finalfältet kom inte i mål. Damfinalen blev en udda historia. När väl omstarten gick vann Camilla Wernersson från Lidköpings MSF i klar stil.
– Jätteskönt. Det känns som att jag har gjort mitt jobb. Det blir nog en bärs ikväll, sa Wernersson efter sin tredje seger i Semesterracet.

undefined
P-O Leandersson.

Veteranklassen: Före finalen hade P-O Leandersson stora problem med sin bil. Bland annat var oljepumpen trasig. Men det löste sig – och Kalmarföraren vann veteranklassen för andra året i rad.
– Hade jag inte fått låna grejer av "Stockholmarna" hade det här aldrig gått vägen. Men det är så här det är i folkrace. Den sociala gemenskapen är fantastisk, alla ställer upp för varandra.
Totto Höök (Kolsva MS) och Berth Bergqvist (Karlskrona AK) kom tvåa och trea.

undefined
Sebastian Dahl.

Juniorklassen: Sebastian Dahl från Hästveda hissades av sina kompisar efter segern i juniorfinalen. Han smet förbi på innern när de övriga bilarna körde ihop.
– Jag kan inte tro att det är sant. Jag är bara för glad.
Hemmaförarna Anton Eriksson och Anton Tomtelius hade segervittring, men när de krokade ihop var det kört. De kom fyra respektive sexa i finalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!