Återblicken: Så gick det i Semesterracet 2017

Två väntade vinnare – och sedan två skrällvinnare. Här är en sammanfattning av 2017 års tävling i Gnagaredalen.

Lars Björk.

Lars Björk.

Foto: Arkiv

Folkrace2020-07-13 11:30
undefined
Tobias Svärd.

Herrklassen: Tobias Svärd från MK Orion försvarade sin titel – utan någon större dramatik.
– Det var ett perfekt heat. Jag kom ut tvåa och sedan klippte jag han som var i ledningen. Jag såg att det var ett stort gap bakåt så jag behövde egentligen inte ta i någonting.
Övriga förare på prispallen var Marcus Gustafsson (Tidaholms MK) och Ulf Eriksson (Oskarshamns RRC).

undefined
Camilla Wernersson.

Damklassen: Camilla Wernersson, som till det här året bytt klubb till MK Kinda, vann igen. Det var hennes fjärde titel i Semesterracet. Därmed gick hon upp i delad ledning tillsammans med Ingela Svensson och Maria Karlsson.
– Det var en skön final. Vissa finaler är väldigt tuffa men idag gick det lätt, sa Wernersson efter segern.
Ida Törnhult (Gestrike RT) och Tina Ekenmo (Piteå MS) kom tvåa och trea.

Veteranklassen: Förhandssnacket handlade om P-O Leandersson och ytterligare några vassa förare. Ingen nämnde Lars Björks namn. Ändå var det han som stod där som slutsegrare.
– Det är helt sjukt. Jag är så jäkla lycklig. När jag gick i mål släppte allt... det var en euforisk känsla. Det här är det överlägset största som har hänt mig i folkracesammanhang.
Anders Brangenfeldt (MK Ramunder) kom tvåa och den tidigare vinnaren Håkan Köhler från Norrköpings MK körde i mål på en tredjeplats.

undefined
Emil Bondesson.

Juniorklassen: Även i juniorfinalen blev det en skräll – när 14-årige debutanten Emil Bondesson från Tomelilla MK var först i mål. Han vann före Adam Westlund (Gestrike RT) och Marcus Åhman (Rönne MK).
– Ända sedan jag var liten har jag drömt om att få åka det där varvet på vagnen inför finalen. När jag kom hit kändes det galet att bara få åka upp i startfållan första gången – och nu ska jag kliva högst upp på pallen. Det är helt sjukt, sa Bondesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!