Linnéa Karlsson vidare till finaldagen – trots seg start

Vimmerby MS-föraren Linnéa Karlssons avancemang efter tredje heatet kunde man kanske förutspå. Varför? Jo hon delar nämligen bil med Hugo Karlsson, som dagen innan visade bevis på den svartgula bilens förmågor. "Det är en bra bil", säger de båda förarna.

Linnéa Karlsson bredvid Hugo Karlsson i depån.

Linnéa Karlsson bredvid Hugo Karlsson i depån.

Foto: Axel Norbro

Folkrace2024-07-11 17:10

Under onsdagens kvalheat i juniorklassen, gick det att skåda den svartgula Volvon Hugo Karlsson körde.

Men på torsdagen var det en annan förare bakom ratten, nämligen Linnéa Karlsson. Som körde sig vidare till finaldagen efter det tredje kvalheatet.

– Känslan i bilen är jättebra. Men i mitt första heat gick det inte som jag ville då jag fick en dålig start och hann inte med de andra bilarna, säger Linnéa Karlsson.

Hur kommer det sig att ditt andra heat gick så mycket bättre än det första?

– Man var väl lite ringrostig eftersom man inte har tävlat på ett tag. Sen blir det förstås lite skillnad när man lottas om och får slåss mot nya förare.

Finns det något du kan göra bättre som förare inför finaldagen?

– Jag behöver få till en ordentlig start för att få ett bra utgångsläge som ger mig större chans att vinna.

Du delar bil med din bror Hugo Karlsson. Hjälps ni åt med tips om hur man ska köra bilen under tävlingarna?

– Jo men eftersom han körde innan mig så har han berättat hur det känns med bilen och gav mig tips på vilka ställen på banan jag ska vara extra noggrann med.

undefined
Linnéa Karlsson kom på en andraplats i hennes andra kvalheat.

Någon som det inte gick lika bra för efter torsdagens kvalheat var Sofia Lod. Hennes vindruta åkte nämligen av i det första heatet.

– Det var en startincident. Jag åkte över vallen och flög rätt bra. I takt med det lossnade rutan och jag fick teknisk flagg. Klart att jag är besviken. Jag ska strax iväg för nästa omgång och nu är det allt eller inget som gäller, säger en revanschlysten Sofia.

Blev det revansch då? Nej. Samma otur som i det första heatet blev det istället för Vimmerby MS-föraren.

– Det blev en trång start där jag fick flera bilar emot min. Nästan så man kan säga att jag blev påkörd. Efter det körde jag ett varv men bilen höll inte och jag fick köra in till depån igen.

Var det en ful påkörning?

– Nja det skulle jag nog inte säga. Mer otur för mig och min bil. Det är sånt som händer i folkrace och man får vara beredd på exakt vad som helst när det blir en så jämn start, säger Sofia Lod.

 Med det konstaterat, betyder det att Sofia Lod har gjort sitt för årets Semesterrace efter de två misslyckade åken för Vimmerby MS-föraren.

undefined
Sofia Lod i sin blåa Saab precis innan vindrutan åkte av.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!