Lokala framgångar på Gotland: "Hade inte så höga förväntningar"

En framgångsrik finaldag för de lokala hoppen som tävlade i helgens Gutafestival på Gotland. Malve Westerling var föraren som gjorde bäst ifrån sig när han vann A-finalen. Men någon som ska ha en extra guldstjärna är Hugo Karlsson, som gjorde sin bästa tävling i karriären som folkraceförare. "Lyckad tävling kan man säga", svarade Hugo Karlsson.

Hugo Karlsson gjorde sin bästa tävling under Gutafestivalen efter han hade tagit sig till A-finalen och slutade tvåa.

Hugo Karlsson gjorde sin bästa tävling under Gutafestivalen efter han hade tagit sig till A-finalen och slutade tvåa.

Foto: Axel Norbro

Folkrace2024-07-21 18:30

Succé! Ja, det kan man lugnt säga för Kindas Malve Westerling. Han vann nämligen A-finalen i seniorklassen efter ha gått obesegrad genom tävlingen. Mycket imponerande!

undefined
Malve Westerling i sin svarta Volvo under Gutafestivalen.

Strax därefter hittar vi MK Kinda-föraren Johan Frode på en fjärdeplats, precis bakom VMS-föraren Johan Karlsson som slutade trea.

I damklassens A-final fanns det bara ett lokalt inslag vilket var Målillas Mariah Blixth, som även blev korad till vinnare.

Damernas B-final innehöll tre lokala förare. Kindas Emma Köhler slutade på en andraplats. De andra två var från Vimmerby MS: Marie Karlsson som tog en tredjeplats och Jennie Viberg som hamnade på en fjärdeplats.

Veteranernas A-final bestod av en lokal förare, Peter Frode från MK Kinda. Han vann också den klassen med sin Volvo.

Juniorerna då? I den var det VMS:s Hugo Karlsson som var bäst bland de lokala hoppen efter en andraplats i A-finalen. Anmärkningsvärt är också att det här var Hugos bästa tävling som folkraceförare enligt han själv.

– Jag hade inte så höga förväntningar inför tävlingen, det blir roligare om man lyckas överraska sig själv, svarade en väldigt nöjd Hugo Karlsson.

Daniel Ottosson från MK Kinda var också med och tampades i juniorernas A-final men fick nöja sig med en tredjeplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!