Linn Karlsson tog sig vidare säkert

Linn Karlsson fick en lite tuff start i sitt andra heat i årets Semesterrace. Hon lyckades ändå ta sig vidare med god marginal till fredages finaldag för juniorerna.

Linn Karlsson kom tvåa i de bägge första heaten. Nu laddar hon inför ett tredje avgörande.

Linn Karlsson kom tvåa i de bägge första heaten. Nu laddar hon inför ett tredje avgörande.

Foto: Jonas Pettersson

Folkrace2022-07-13 15:39

Direkt vid startlinjen fick hon en knuff från bilen jämte. Men hon räddade upp det hela och kunde slutföra heatet på ett klart godkänt vis.

– Jag fick en startsmäll in i räcket. Men direkt efter åkte en av bilarna framför in en vägg och blev ståendes där och jag kunde trycka mig förbi. Så det var en del action i början av det här heatet faktiskt.

Linn Karlsson råkade inte ut för några fler "farliga" situationer under resten av heatet och kunde med lovlig körning ta sig i mål på en andraplats.

– Det var en bakom mig hela tiden som försökte jaga, men aldrig kom tillräckligt nära för att knuffa på mig. Så för min del var det ganska lugnt.

Hur laddar man mellan heaten?

– Ja, hur ska jag ladda upp inför ett tredje heat? Dricka lite kaffe förmodligen. Bilen klarade sig bra och behöver inte så mycket ompyssling, så det är skönt.

Den här tävlingen är Linn den enda i familjen som är med och tävlar. Resterande familjemedlemmar är istället med i depån och ger stöttning och mekanisk hjälp därifrån. 

I sitt tredje heat för dagen knep Linn två poäng och landade på 12 totalt. Det räckte till en 14:e plats totalt och klart avancemang.

Andra lokala förare som tog sig vidare från onsdagens kval var VMS-duon Dennis Frosthed och Wilma Söderman. Malve Westerling från Kinda löste också avancemang. Han började med andraplats, fick bryta i andra, men gick ut och vann sitt tredje heat.

Hon kom tvåa i sitt andra heat med sin vita Volvo.
Hon kom tvåa i sitt andra heat med sin vita Volvo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!