Familjen Karlsson tävlar i Semesterracet: "Dags för barnen"

Inför Semesterracet – är det mycket som ska förberedas. När Sporten besökte familjen Karlsson var det fullt upp med att justera de sista detaljerna. Johan Karlsson, som har tagit på sig ansvaret som mekaniker ställer inte upp i årets upplaga men kommer finnas med vid sidan av. "Jag har kört tillräckligt, nu är det dags för barnen att ta plats", säger han.

Familjen Karlsson framför deras Volvo 240 som Hugo (vänster) och Linneá (bredvid Hugo) ska dela på under Semesterracet.

Familjen Karlsson framför deras Volvo 240 som Hugo (vänster) och Linneá (bredvid Hugo) ska dela på under Semesterracet.

Foto: Axel Norbro

Folkrace2024-07-07 16:00

Ja snart är det dags för Vimmerbyborna att göra sig redo för Nordens största folkracetävling. Där över 20 000 åskådare samlas under dagarna i Gnagaredalen och över 600 deltagare.

Marie, Hugo och Linneá Karlsson, är tre av de 600 förare som ställer upp för att tävlas om den ärofyllda känslan att få stå på en av pallplatserna.

– Det är en av höjdpunkterna på sommaren att köra i Semesterracet. Att höra jublet från publiken och allt motorljud är svårslaget, säger Linneá Karlsson.

undefined
Marie Karlsson tävlar mot dottern Linnéa under Semesterracet.

Hon gör sitt andra år i damklassen och har chans att få tävla emot mamma Marie Karlsson. Om nu båda förarna tar sig vidare från respektive kval.

Kommer det bli extra roligt att få tävla mot varandra om ni tar er vidare?

– Verkligen! Det är något vi båda hoppas på, säger både Marie och Linneá Karlsson med ett leende på läpparna.

Hugo då? Han kör sitt andra år som junior med sin Volvo 240, som han kommer dela med sin syster Linneá.

– Det kommer att bli spännande att äntligen få köra igen. Semesterracet är en tävling man hoppas göra bra i eftersom man har många vänner som deltar men även står i publiken, säger Hugo Karlsson.

Vad är det bästa med Semesterracet?

– Det är väl sammanhållningen och allt mingel som sker på kvällarna. Man kan träffa så många nya människor och skapa vänner för livet, säger Linneá medan Hugo och Marie nickar instämmande.

Pappan i familjen, Johan Karlsson kommer inte ställa upp i år. Istället har han bestämt sig för att lägga bilnycklarna på hyllan och skola om sig till mekaniker, så de andra familjemedlemmarna kan fokusera på körandet.

– Jag har kört cirka 300 tävlingar redan, så det känns passande att fokusera på något annat istället. Det finns inte tillräckligt med tid för att jobba, meka på bilarna och sedan träna inför varje tävling, säger han.

undefined
Linneá Karlsson är inne på sitt andra år i damklassen.

Efter Semesterracet ska familjen till Gotland för att tävla i Gutafestivalen. 

Hur går det med att få med allt material som behövs?

– Det är mycket som ska med och man måste vara noggrann så man inte glömmer något. Det är inte precis så man kan vända om ifall det skulle ske, säger Johan Karlsson med ett glatt skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!