Här är årets nyhet på höstracet

I helgen körs det årliga höstracet i Vimmerby. Eftersom Vimmerby MS valt att dra sig ur Smålandscupen har de i år kunnat förändra tävlingen.

I helgen blir det folkrace i Vimmerby.

I helgen blir det folkrace i Vimmerby.

Foto: Rebecka Jonsson

Folkrace2019-10-03 17:33

På söndagen är det nämligen ett helt nytt upplägg. Från början är det runt 100 deltagare, som är garanterade att köra två heat vardera. Sedan går de 72 bästa förarna vidare till ett tredje heat. Därefter är det bara de 18 med flest poäng som går vidare. De delas upp i tre heat där ettan och tvåan går vidare till final. 

 – Det kommer bli riktigt spännande och en rejäl fajt i varje heat, säger Beatrice Ågren Karlsson, tävlingsledare för Höstracet. 

Hon berättar varför de valt det nya upplägget. 

 – Vi kände att vi ville göra det lite annorlunda. När vi ändå drog oss ur Smålandscupen tänkte vi att det kan vara kul att prvoa detta. Vi får se hur det blir, men jag tror att det kommer bli ordentligt spännande från första heat. 

Varför drog ni er ur Smålandscupen?

 – Det var väl just för att vi var sugna på att göra något eget. Sedan vet vi om att många andra klubbar gärna vill arrangera tävlingar i Smålandscupen och då tänkte vi att någon annan kan få chansen. Vi trodde ändå att många förare skulle delta trots att vi inte är med. Det är ganska många som har anmält sig också. 

På lördagen är det en partävling, där de två som tävlar tillsammans kör i samma heat varje gång. Det gör att man måste vara mer taktisk i sin körning.

 – Det är jättekul att se en sån tävling, just eftersom det blir samarbete och taktik på ett helt annat sätt. Vi har haft det upplägget i många år och det är alltid uppskattat. 

Omkring 75 par är anmälda till seniortävlingen på lördagen och 20 par till juniortävlingen på lördagen.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!