Här ska det köras folkrace i helgen

Till årets första folkracetävling har MK Kinda byggt ett alternativspår. "Det blir intressant att höra vad förarna tycker", säger tävlingsledaren Ida Andersson.

Under lördagen arrangerar MK Kinda "Sparbankens Hösttävling med alternativspår."

Under lördagen arrangerar MK Kinda "Sparbankens Hösttävling med alternativspår."

Foto: Dennis Petersson

Folkrace2020-09-19 07:30

Liksom många andra föreningar har MK Kinda drabbats hårt av coronapandemin. Två folkracetävlingar i maj och en tvådagarstävling i augusti tvingades ställas in.

Men nu är det äntligen dags. Under lördagen körs "Sparbankens hösttävling" – vilket blir årets första och sista tävling.

Intresset är stort.

– Vi har nått maxtaket på 120 startande. Det är tre olika klasser: senior, junior och dam. Bland annat är det drygt 20 förare som har anmält sig till damklassen, säger Ida Andersson.

Under coronauppehållet har MK Kinda utökat folkracebanan vid Tolvmannabacken med ett så kallat alternativspår på cirka 50 meter. Förarna måste ta den vägen en gång varje heat.

– Vi har lagt ner sjukt många timmar på det här projektet. Våra medlemmar – med Brian Westerling, Antonio Westerling och Peter Gustavsson i spetsen – har gjort ett kanonjobb.

Vad är syftet med alternativspåret?

– Det ökar möjligheterna att köra om, vilket annars kan vara ganska svårt på banan i Kisa. Det blir ett extramoment där förarna får tänka lite mer.

– Det här är något som blir allt vanligare. Jag uppskattar att ungefär hälften av alla folkracebanor har ett alternativspår numera, säger Ida Andersson.

Hon är laddad inför årspremiären:

– Det blir annorlunda att arrangera en tävling utan publik, men det ska bli väldigt roligt ändå. Det är många duktiga förare som har anmält sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!