Vimmerbyföraren började med seger

Det blev ett lyckat första heat för Johan Karlsson, som i sin Volvo kunde hålla hela vägen in i mål som etta. Gapet bak till andraplatsen blev hela tiden större och större.

Johan Karlsson ser Semesterracet som en uppladdning inför nästa veckas tävling på Gotland som är hans stora mål.

Johan Karlsson ser Semesterracet som en uppladdning inför nästa veckas tävling på Gotland som är hans stora mål.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2022-07-12 11:44

– Tja, jag gjorde inte så mycket egentligen. Buffade på lite taktiskt där i början och det räckte för att kunna knipa förstaplatsen.

Johan Karlsson ser det här som träning inför nästa vecka, då han fokuserar på att ge järnet på en tävling på Gotland.

undefined
Johan Karlsson kom iväg som tvåa och lyckades ta täten in i tallkurvan.

– Det blir ju mer körning där för jag gillar den banan. Jag har ju varit sugen på en sådan satsning här med, men här är det mycket tur som gäller med lottning och liknande.

Johan Karlsson gick även och vann sitt andra heat, och är därmed direktkvalificerad till lördagen. I heatet slog han dessutom den meriterade föraren Mikael Thiman som kom tvåa.

– Det trodde jag inte på förhand. Jag tänkte att det skulle bli jämnt, men inte att jag skulle gå och vinna.

Två raka heatsegrar innebar dessutom att han kvalade in till lördagens tävlingar direkt,

– Det är första gången som jag lyckas ta två raka i Semesterracet. Jag fick lite bättre fart på bilen efter att ha justerat förgasarna lite så kändes det mycket bättre i andra.

I seniorklassen i övrigt lyckades VMS-kollegan Anton Tomtelius gå vidare med två raka heatsegrar. Robin Eriksson visade också bra fart med en heatseger och en andraplats.

Samma resultat noterade Kindatrion Johan Frode, Rickard Arvidsson och Oscar Johansson samt Johan Svensson från Hultsfred.

VMS-förarna Felix Karlsson och Jonas Karlsson samt Linus Johansson och Mats Johansson från Kinda var också bland de 48 som gick vidare.

undefined
Johan Karlsson kunde i det närmaste defilera hem heatet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!