Juniorernas finaldrömmar krossades

Under torsdagen gick Semesterracet i Vimmerby in på sin tredje dag. I juniorklassen deltog några lokala förare som inte hade turen på sin sida.

Jane Krantz hade inte turen med sig under torsdagen.

Jane Krantz hade inte turen med sig under torsdagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Folkrace2018-07-12 19:55

Jane Krantz och Theo Johansson ställde upp i juniorklassen i årets Semesterrace. Ydre MK-föraren Jane Krantz tog fem poäng i sina inledande två heat och behövde poäng i det tredje för att ta sig till final. Där blev det verkligen inte som hon hade tänkt sig.

En bil skulle köra om henne men körde i Janes bil så att hon kom ut på sanden. Några sekunder senare låg hon och bilen upp och ner på banan och tävlingen var över för hennes del. Efteråt var besvikelsen stor.

– Satan, jag skulle ju vinna egentligen. Det känns faktiskt lite surt att det blev så här, säger Jane Krantz efter det olyckliga sista heatet.

Jane kommer annars från en riktig folkrace-familj. Pappa Niklas kör i seniorklassen och mamma Ramona kör i damklassen. Även hennes farfar är med i Semesterracet.

För Vimmerby MS-föraren Theo Johansson blev det också en tuff torsdag. Han tog fyra poäng i det första heatet, men när han körde ut i andra heatet dog bilen och det tog stopp. Hans förhoppningar om en final grusades i och med det.

– Jag är inte så jättebesviken ändå, säger Theo.

Juniorernas final i Semesterracet körs på lördag.

Theo Johansson.
Theo Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om