Katja kunde pusta ut i dubbel bemärkelse: "Kris innan starten"

Först av hemmahoppen att ta sig vidare från damklassen i Semesterracet var rutinerade Katja Frosthed. "Det var lite kris innan andra heatet då bilen strulade på startplattan, men det löste sig och det var skönt att ta andraplatsen som krävdes", sa hon.

Katja Frosthed kunde pusta ut efter att ha tagit en andraplats i sitt andra heat och gått vidare.

Katja Frosthed kunde pusta ut efter att ha tagit en andraplats i sitt andra heat och gått vidare.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2024-07-10 17:20

Katja Frosthed skaffade sig ett utmärkt utgångsläge genom att vinna sitt första heat när damerna gick in i hetluften på Semesterracet på onsdagen. Då tog hon ledningen och bara drog undan.

Därmed var hon på det klara att det räckte med en andraplats i nästa heat. Det uppstod dock en liten kris inför det då bilen strulade på startplattan.

– Jag fick problem och hann tänka att nu går det åt skogen, men jag fick ordning på det och kom iväg. Jg kunde inte vara med och utmana om segern i heatet, utan inriktade mig bara på att hålla den där andraplatsen som jag visste räckte. 

undefined
Katja Frosthed kom iväg som tvåa i sitt andra heat och höll den placeringen.
undefined
Katja Frosthed rattar en Volvo i Vimmerbys färger gult och svart.

Det löste sig och efteråt kunde Katja pusta ut i dubbel bemärkelse.

– Ja, det var skönt att komma ur bilen först och främst. Det blir väldigt varmt där inne och man får knappt någon luft. Sedan var det en lättnad att ta sig vidare efter två omgångar så jag slapp köra ett tredje heat. Jag ville spara lite på bilen som jag delar med sonen Dennis som kör i seniorklassen på torsdagen.

Klubbkamraten Marie Karlsson fick en lite längre väg fram, men kvalade sig vidare till slut. Hon ledde länge sitt första heat, men fick se sig passerad och blev tvåa. Sedan fyllde hon på med en tredjeplats och en ny andraplats i sitt tredje heat. 

– Jag behöver få till starterna lite bättre och våga gasa på hela vägen, sa Marie Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!