Lugnande besked efter branden

En förare fick föras till sjukhus mitt under Semesterracets pågående heat i Gnagaredalen. Detta efter att en brand startat i hans bil mitt under det pågående heatet.

Det började brinna i bilen mitt under pågående heat.

Det började brinna i bilen mitt under pågående heat.

Foto: Karl Edgren

FOLKRACE2018-07-10 20:31

Under tisdagen drog den mycket populära folkrace-tävlingen Semesterracet igång i Vimmerby på motorbanan i Gnagaredalen. Vi fick se en mycket otäck händelse utspela sig under eftermiddagen när en förares bil under det sjunde heatet plötsligt började brinna kraftigt mitt under körningen, utan någon synlig förklaring till varför det skett.

Efter en tid kom det fram att föraren i den brinnande bilen fått i sig lite rök och drabbades av lätta brännskador i ansiktet och att han lyckligtvis klarade sig undan svårare skador.

Föraren sprang fort ut ur bilen och fick snabbt hjälp av ambulanspersonalen som var på plats. Branden i bilen släcktes snabbt av funktionärerna och när det hela var över kom det lugnande besked på kvällen.

Föraren fick lämna sjukhuset och kunde ansluta till området under eftermiddagen. Dock ska han vidare till Linköping i morgon för fortsatta läkarkontroller.

– Det kunde varit mycket värre. Nu var det ”bara” brännskador runt ögonen och i morgon ska han till sjukhuset i Linköping, säger Ulf Karlsson, tävlingsledare för Semesterracet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!