Fräck omkörning av Liljegren gav pangstart: "Väldigt viktig"

Motorsportsprofilen Tim Liljegren fick en flygande start på årets Semesterrace. En fräck omkörning gav en andraplats. "Den var väldigt viktig", sa han.

Tim Liljegren klämde sig förbi Niklas Sääw precis före mål och knep den viktiga andraplatsen i sitt första heat.

Tim Liljegren klämde sig förbi Niklas Sääw precis före mål och knep den viktiga andraplatsen i sitt första heat.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2024-07-09 11:18

Tim Liljegren är rallyföraren från Karlskrona som genom sociala medier blivit en profil även långt utanför motorsportens värld. Även om rally är hans huvudsakliga gren är kärleken till folkrace också stor. Så pass att han förra veckan gjorde en låt som heter "Gnagaredalen" och som finns tillgänglig på Spotify.

– Det var inget som jag hade en tanke på för en månad sedan, utan idén kom väldigt spontant. Jag ville få fler att förstå tjusningen med Semesterracet. Hur det är att köra och vara i Gnagaredalen vecka 28 helt enkelt, säger Tim som längtar efter att få höra sin låt spelas under tävlingarna.

– Jag får väl ta och vinna ett heat så är det kanske läge för det, säger han med ett skratt.

undefined
Tim Liljegren spanar in reprisen från sitt heat.

Liljegren klev in i hetluften redan i tisdagens andra heat. Han kom iväg som tvåa, men tappade sedan mark.

– Det var lite slarvigt av mig att släppa förbi Hampus Henner.

Sedan såg det länge ut att bli en tredjeplats, men Tim var inte nöjd med det.

– Det gäller att köra hela fram till målflagg. Jag satsade in i den sista kurvan och lyckades klämma mig förbi Niklas Sääw kort före mål. Det var viktigt att få med sig den där andraplatsen. Nu räcker det för mig att vinna mitt andra heat för att gå vidare direkt.

I det andra heatet blev dock Liljegren lite väl het på gröten. Han låg tvåa, men gick för heatsegern och gjorde det lite väl ivrigt så istället blev det en svartflagg och noll poäng. Trots en ny andraplats i tredje omgången tog han sig inte vidare till lördagens finaldag.

undefined
Tim Liljegren hack i häl på Niklas Sääw.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!