Peter Franssons start bäddade för seger

En kvick start ledde till en stark seger för Peter Fransson, som fixade med bilen ända in på småtimmarna. "Har inte provkört bilen en meter", säger han.

Peter Fransson i sin bil under hans första heat.

Peter Fransson i sin bil under hans första heat.

Foto: Jonas Axelsson

Folkrace2019-07-11 11:27

Peter Fransson är ett välbekant ansikte inom folkracekretsar. Han har varit med länge, och vet exakt vad Semesterracet handlar om. På torsdagsförmiddagen fick han en utsökt inledning på årets upplaga. Han flög iväg från starten i sitt första heat för dagen och tappade inte sin ledning efter det.

– Jag vet inte vad som hände, det blev lagom med gas antar jag och sen drog jag iväg, säger Fransson.

Föraren blev hårt ansatt men höll sin position och bjöd på en fin körning, både på racksträckorna men kanske framförallt i kurvorna.

– Det var lite jobbigt, jag har ju knappt kört på ett år nu. Förhoppningsvis kan vi öka lite till nu, säger Fransson som inte hade många timmars sömn i kroppen inför torsdagens tävlingsdag.

– Jag köpte bilen igår kväll och skruvade på den fram till halv två inatt. Men vi fick ihop det ändå, jag har inte provkört bilen en meter inför det här.

Peter Fransson har deltagit i en mängd Semesterrace, och blev korad till segrare 2006. Målsättningarna har han inte satt för högt 2019:

– Det handlar bara om att ha roligt och försöka ta sig så högt upp som möjligt. Om jag skulle försöka vinna som jag gjorde 2006 måste man lägga ned betydligt mer kraft och energi och inte köpa en bil dagen innan.

Peter Fransson jämte hans bil som blev klar inatt.
Peter Fransson jämte hans bil som blev klar inatt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om