Succé för lokala förarna i Kisa: "Det är fantastiskt"

"Sparbankens hösttävling" i Kisa blev på många sätt en succé. Trots att man fick köra utan publik så fanns många glädjeämnen, bland annat de lokala framgångarna. "Det gick jättebra", säger tävlingsledaren Ida Andersson.

Här vinner Alexander Brinkeback A-finalen i seniorklassen.

Här vinner Alexander Brinkeback A-finalen i seniorklassen.

Foto: Andreas Johansson

Folkrace2020-09-20 16:06

I lördags var det dags för MK Kinda att arrangera sin första folkracetävling för året. Inför tävlingen hade man utökat banan vid Tolvmannabacken med ett alternativspår på cirka 50 meter. Det visade sig var ett klokt val. 

– Jag har bara hört positivt om det från förarna. Banan var superfin överlag och banarbetarna har gjort ett stort jobb, precis som förarna, säger Ida Andersson, som var tävlingsledare. 

Under tävlingen fick dock ambulans tillkallas, efter att en förare råkat ut för en så kallad rullning. 

– Det gick bra med henne. Hon var lite öm i kroppen när jag pratade med henne idag (läs söndag) men det var inget allvarligt. Det tog en timme att komma igång efter olyckan, säger Andersson. 

Tävlingen i Kisa lockade totalt 112 deltagare och innehöll tre klasser – Senior, Junior och Dam. I alla de tre A-finalerna var det en lokal förare som vann. Seniorklassen vanns av Alexander Brinkeback från Ydre MK, junioklassen av Malve Westerling från MK Kinda och damklassen av Katja Frosthed från Vimmerby MS. 

undefined
Katja Frosthed i ledning. Hon tog hem damernas A-final.

– Malve körde sin femte tävling och tog sin andra seger nu. Det är fantastiskt, säger Andersson, som var trött efter tävlingen men nöjd med hur den genomfördes:

– Det gick jättebra. Visst, det är lite tråkigt att inte ha någon publik men nu är det som det är. Hellre det än att inte ha någon tävling alls.

Det var full fart på banan vid Tolvmannabacken i Kisa.
Det var full fart på banan vid Tolvmannabacken i Kisa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!