Två personer fick lämna Semesterracet i ambulans

På onsdagsförmiddagen var det två incidenter i Gnagaredalen. Här berättar tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson mer om händelserna.

Beatrice Ågren Karlsson

Beatrice Ågren Karlsson

Foto: Tilda Åkerman

Folkrace2024-07-10 16:50

Inledningsvis var det en junior som kraschade.

– Semesterracet är en stor tävling, och det här var första eller andra tävlingen för henne. Nervöst självklart. Hon tappade kontrollen på bilen, slog i räcket och flög sedan upp en bit på banan. Tog sig själv ur bilen men meddelade att hon kände av det i nacken lite. Inga känselbortfall och övriga värden såg bra ut. En transportambulans kom och hämtade henne och körde till Västerviks sjukhus av säkerhetsåtgärd. Förhoppningsvis är hon på väg tillbaka snart. Att hon själv tog sig ur bilen visar att det initialt inte var jättemycket skador. Och det är väldigt, väldigt skönt, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Under samma tid får ni vetskap om att en person utanför banan fallit ihop?

– Ja, vid ungefär samma tid får en mekaniker precis nedanför speakertornet ett epileptiskt anfall. Vår tävlingsambulans tog med sig mannen för att möta en ankommande ambulans. Under den tiden var han åter tillbaka och helt med. Men likaså han fick åka vidare till Västervik för vidare observation.

Bortsett från förmiddagens tråkiga händelser, hur känns dagarna hittills?

– I tisdags var en toppendag! Idag går det lite långsammare av olika skäl. Det är fler startande och en klass till, det vet vi om. Men det går lite motigt. Vi har behövt gå ut på banan för att fixa betydligt mer än vi behövde igår och saker händer runt omkring som vi inte kan styra över. Här syftar jag självklart inte till de olyckshändelser som skett idag. Men annars, Semesterracekänslan finns där! Och det känns jättebra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!