Veteranen en vinnare tre gånger om: "Helt otrolig upplevelse"

Det som såg ut att bli en hedersam andraplats i C-finalen slutade med seger i A-finalen. Mattias Hägg från Hudiksvall gick hela vägen och vann till slut veteranklassen av Semesterracet i smått överlägsen stil. "Det var en helt otrolig upplevelse. Jag fick startplatsen i 50-årspresent av familjen och så slutar det så här", sa Hägg med ett brett segerleende efter målgång.

Nummer ett. Tre gånger om. Mattias Hägg lyckades med bedriften att köra hem segern i såväl C-, B- och A-finalen i Semesterracets veteranklass.

Nummer ett. Tre gånger om. Mattias Hägg lyckades med bedriften att köra hem segern i såväl C-, B- och A-finalen i Semesterracets veteranklass.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2024-07-12 18:35

Den nyblivne 50-åringen hade bara en folkracetävling i kroppen inför Semesterracet som han för övrigt körde för första gången. Han inledde stabilt i grundomgången med en seger och en andra plats. I tredje omgången blev det en ny andraplacering och Mattias kunde konstatera att han kört till sig en plats i C-finalen.

– Jag var ganska nöjd så långt. Jag tog det lite försiktigt i de första heaten för att inte riskera att åka på någon svartflagg. Jag kör mest rally till vardags och det är nog 25 år sedan som jag satsade på folkrace ordentligt.

I C-finalen låg han länge bra med, men såg ut att få nöja sig med en andraplats. På det näst sista varvet hittade han dock en lucka och kunde köra om Peter Frode från MK Kinda och ta hem C-finalen.

undefined
Mattias Hägg kunde defilera hem A-finalen till slut.

Väl där hade han fått upp ångan och såg till att köra hem B-finalen också. Det gav en plats bland de sex i A-finalen.

Där blev det en dramatisk start där två bilar försvann direkt. Hägg var trea ut från startrakan, men satsade i rätt läge och lyckades köra sig till tät. Väl där byggde han upp en stor lucka och kunde snarast defilera hem segern.

undefined
Starten i veteranernas final blev stökig, men Mattias Hägg behöll lugnet och undvek strul.

– Jag insåg först på slutet att jag ledde så pass klart och det var tur det. Mina bromsar tog slut efter intensiv körning så det var tur att ingen vara tillräckligt nära för att utmana.

Efter målgång hyllades Hägg av publiken för sin bedrift och på prisutdelningen fick han ta emot hela tre pokaler för sin trippelseger.

– Det är svårt att ta in vad jag har lyckats med. Jag kunde lika gärna ha åkt ut i C-finalen och varit fullt nöjd med det. Men det är klart att det är häftigt att få vinna på det här viset.

Hur ska du fira?

– Det vet jag inte riktigt än. Men familjen och ett gäng från Hälsingland är på plats så det kan bli livat ikväll.

Två lokala förare tog sig till A-final i klassen. Thomas Karlsson från MK Kinda lyckades bäst och körde till sig en tredjeplats. Han var liksom Kent Mattisson från Vimmerby MS fullpoängare i grundtävlingen. Mattisson slutade femma efter att ha fått problem med bilen i finalen.

undefined
Mattias Hägg från SMK Hälsinge kopplar på segersmajlet efter målgång i veteranklassen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!