Hjortens SK fick mest stöd: "Vi slipper jaga kommunen"

Under måndagen fördelades coronastödet ut till de lokala klubbarna. Hjortens SK i Virserum fick mest. "Det är tacksamt", säger föreningens ordförande Mikael Persson.

183 000 blev det till Hjortens SK i coronastöd.

183 000 blev det till Hjortens SK i coronastöd.

Foto: Arkiv/TT/Montage

Föreningsliv2021-06-29 19:30

Hjortens Sportklubb fick en bra start på veckan då 183 000 välbehövliga kronor nådde kassan. Klubben som gick med minskande intäkter på 300 000 kronor föregående år hade inte direkt några högt ställda förväntningar på beslutet som skulle presenteras. 

– Vi vågade inte hoppas på någonting. Vi gjorde en vanlig ansökan likt alla andra till Riksidrottsförbundet. Handläggaren på förbundet som vi hade kommunikation med menade att det vi går back är rätta beloppet men inget den personen kunde styrka. Vi är jätteglada att vi ens får någonting. Då slipper klubben jaga kommunen på det, säger han.

Föreningens verksamhet under coronaåret har påverkats på många sätt bland annat aktivitetsmässigt.

– Den idrottsliga delen av verksamheten med träning och tävlingar har varit hårt ansatt. Vi har fått fokusera på mindre grupper för de yngsta då Folkhälsomyndighetens riktlinjer endast tillåtit dem att träna. Men även skidbacken för allmänheten fick ju sin beskärda del av förändringarna. Fler grillplatser istället för vårt kafé och ett begränsat antal liftkort, säger Persson. 

Pengarna får i huvuduppgift att täcka den kostsamma verksamheten. 

– Det är oerhörda utgifter för att bedriva en skidbacke. Snö och el, bara det är stora utgifter. För att underlaget ska bli bra behövs en pistmaskin som i sin tur behöver underhåll liksom anläggningen själv. Men det primära är att vi ska slippa använda vår checkkredit, avslutar han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!