Förlust i bottenmötet för VIF

Vimmerby IF förlorade det mycket viktiga bottenmötet mot Tenhult i division tre under lördagen. Efter en mållös första halvlek kom Tenhult ut starkast och såg till att ta de tre poängen tack vare sin 4–1-seger.

31 augusti 2019 18:23

Vimmerby IF låg inför matchen på det negativa kvalstrecket och hade väldigt mycket att spela för när man tog emot Tenhult på hemmaplan under lördagen. Gästerna var även de i ett läge där de behövde poängen, då de låg näst sist. Och det skulle till slut bli gästerna som fick åka hem med tre poäng efter att ha gjort fyra mål i den andra halvleken.

– Det är tufft. Vi gör mycket bra spelmässigt men får tunga mål emot oss i den andra halvleken. De gör mål på nästan alla sina lägen och vi är inte lika distinkta som vi har varit i våra senaste matcher, säger VIF-tränaren Jesper Lätt.

Den första halvleken präglades av mycket kamp och inget av lagen lyckades skapa några jättelägen till en början. När domaren blåste för halvtid var det två mållösa lag som fick gå in till vila.

I den andra halvleken kom VIF ut mycket starkt och under de första fem minuterna såg det ut som att det kunde gå vägen för hemmalaget. Man tryckte på och skapade hörna efter hörna, men tyvärr för deras del så lyckades man inte få in någon boll i mål. I matchminut 60 skulle matchens första mål komma och det genom Tenhults Gabriel Andrén som fick en drömträff 30 meter utanför straffområdet.

Målet gav dock inte någon effekt på VIF, som fortsatte att ha svårt med målchanserna och spelet överlag. Istället kom 2–0 för Tenhult i den 80:e minuten genom Vedad Arifovic och i den 88:e och 90:e minuten kom 3–0 och 4–0 för gästerna. VIF fick in ett tröstmål på tilläggstid tack vare Niklas Gunnarsson, men förutom det var det inte mycket att glädjas åt för hemmalaget.

– Vi tror inte riktigt på det när vi får mål emot oss. Det blir väldigt jobbigt för oss psykologiskt och vi får inte den där energin som vi har fått i våra tidigare matcher där vi har gjort mål, säger Jesper Lätt och fortsätter:

– I det stora hela så gör vi en bra match utifrån det vi tryckt på innan. Vi ville att vår backlinje skulle hålla i bollen lite mer och det gör de i den här matchen. Vi hittar upp på Thuresson (Rickard) som får fast bollen där men han blir lite för isolerad och hade behövt mer understöd.

Tabelläget blev knappast bättre för VIF efter förlusten.

– Nu fortsätter de här viktiga matcherna. Oavsett om vi hade vunnit i dag så hade alla matcher som är kvar ändå varit viktiga, men nu blir det ytterligare lite viktigare, säger Lätt.

Jesper Lätt berömde högerbacken Tage Falk för sin insats i VIF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco