Efter segern – "försvarsministern" förlänger

I söndags vann mexikanen Sergio Pérez Monacos GP. Nu kommer belöningen. Red Bull förlänger hans kontrakt till 2024.

Sergio Peréz vann Monacos GP och har nu förlängt sitt kontrakt med Red Bull till 2024.

Sergio Peréz vann Monacos GP och har nu förlängt sitt kontrakt med Red Bull till 2024.

Foto: Daniel Cole AP/TT

Formel 12022-05-31 16:03

Sergio "Checho" Pérez skrev i fjol på för formel 1-stallet Red Bull Racing efter att gjort fina resultat med Racing Point.

Där har han imponerat som andreförare bakom regerande världsmästaren Max Verstappen – och allra senast körde Pérez hem det prestigefyllda Monacos grand prix, hans tredje seger i karriären.

Red Bull inledde samtal med 32-åringen om en kontraktsförlängning tidigare i maj med målet om att ha allt färdigt före årsskiftet. Det tog inte ens månaden ut innan papperna var signerade.

"Otrolig lagspelare"

– "Checo" har gjort ett fantastiskt jobb. Gång på gång har han visat att han inte enbart är en otrolig lagspelare, utan även att han har blivit en förare att räkna med på riktigt, säger stallchefen Christian Horner i ett uttalande enligt AP.

Peréz är den mest framgångsrika F1-föraren från Mexiko. I fjol slutade han på fjärde plats i förarmästarskapet, vann Azerbajdzjans GP och stod för en otrolig försvarsinsats mot Mercedes Lewis Hamilton i säsongens sista tävling i Abu Dhabi, vilket gav stallkamraten Max Verstappen chansen att vinna sin första VM-titel.

Den starka defensiva körningen gav Peréz smeknamnet "försvarsministern". I Spaniens GP för två veckor sedan gav han på stallorder upp sin förstaplats i till Verstappen, som söker att försvara sin VM-pokal, och slutade tvåa.

"Känner mig hemma här"

Peréz ska därefter ha blivit försäkrad om att han ska få köra om segrar och kontraktsförlängningen var klar redan före segern i Monaco.

– Detta har varit en otrolig vecka, att vinna Monacos grand prix är en dröm för alla förare och att följa upp det med att förkunna att jag stannar i det här stallet till 2024 gör mig extremt glad. Jag känner mig hemma här. Vi arbetar väldigt bra tillsammans och min relation till Max (Verstappen) driver oss framåt ännu mer, säger han.

Fakta: Sergio Peréz

Namn: Sergio "Checo" Peréz

Ålder: 32 år

Född: Guadalajara, Mexiko

Stall: Red Bull Racing

Vinster: Sakhirs grand prix 2020 med Racing Point, Azerbajdzjans grand prix 2021 med Red Bull, Monacos grand prix 2022 med Red Bull.

Övriga meriter: 19 pallplatser, fjärde plats i förar-VM 2021.

Aktuell: Nyligen förlängt kontraktet med Red Bull till 2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!