Hamilton: "Har inte pratat med annat stall"

Lewis Hamilton är säker på sin sak. Formel 1-stjärnan kommer att stanna hos Mercedes nästa år – även fast Ferrari uppges lura i vassen med ett guldkantat kontrakt. –Förhoppningsvis blir allt klart snart, säger han till Sky Sports inför helgens klassiska GP i Monaco.

Lewis Hamilton är nöjd med både att nya kontraktet snart är klart och att uppdateringen av bilen är på plats.

Lewis Hamilton är nöjd med både att nya kontraktet snart är klart och att uppdateringen av bilen är på plats.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Formel 12023-05-26 10:54

Den sjufaldige världsmästarens kontrakt med Mercedesstallet går ut efter den här säsongen och till skillnad från vid tidigare förlängningar sköter Lewis Hamilton inte förhandlingarna själv den här gången.

Fokuserar på körningen

Hamilton vill lägga allt sitt fokus på att ta sig tillbaka till den absoluta toppen och låter därför sina rådgivare sitta ner med Mercedesbossen Toto Wolff.

Och förhandlingarna går bra, säger Hamilton.

Snart är det nya kontraktet påskrivet.

Uppgifterna om att Ferrari vill ha honom i sitt stall till nästa säsong viftar han snabbt bort.

– Nej, jag har inte pratat med något annat stall. Mitt team jobbar tätt med Toto, vi är nästan i hamn. Mitt team fokuserar på det så kan jag göra mitt jobb mycket bättre. Det känns jättebra att ha mitt team så att jag kan koncentrera mig på mitt. Förhoppningsvis kan vi berätta att allt är klart inom några veckor, säger Hamilton till Sky Sports.

Uppdateringar äntligen klara

Hamilton har länge efterlyst nya uppdateringar av sin bil och det har talats om att det till och med skulle kunna vara något som är avgörande för en kontraktsförlängning.

Nu är de klara och inför helgens GP i Monaco kan han på allvar återigen ta upp kampen med sin nemesis Max Verstappen. Men att uppdateringarna skulle ha betydelse för Hamiltons framtid i Mercedes stämmer inte, säger han.

– Nej, för vi är ett stall som kan vinna VM. Det handlar bara om att vi har haft fel bil, säger Hamilton och fortsätter:

– Några beslut som har tagits de senaste två åren har inte varit perfekta, men vi har jobbat oss igenom det. Nu är det bara positiv energi, vi har nya uppdateringar på plats inför helgen. Hela stallet har jobbat otroligt hårt för att de här uppdateringarna ska bli klara.

Inför söndagens race är Hamilton på fjärde plats i sammandraget, hela 63 poäng bakom Red Bulls Verstappen.

– Jag ska bara försöka fokusera på att göra mitt jobb, säger Hamilton.

Fakta: VM-ställningen

1) Max Verstappen, Red Bull, 119 poäng, 2) Sergio Perez, do, 105 poäng, 3) Fernando Alonso, Aston Martin, 75 poäng, 4) Lewis Hamilton, Mercedes, 56 poäng, 5) Carlos Sainz, Ferrari, 44 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!