Hamilton i krasch när Verstappen tog pole

Max Verstappen får starta i pole position i lördagens formel 1-sprintlopp i Österrike. Nederländaren var snabbast i ett kval som innehöll två krascher – från Mercedesbilarna.

Max Verstappen får starta längst fram. Arkivbild.

Max Verstappen får starta längst fram. Arkivbild.

Foto: Ryan Remiorz/AP/TT

Formel 12022-07-08 18:49

För Mercedes blev det långt ifrån ett optimalt kval. Först körde Lewis Hamilton av banan i kurva sju, över gruset och rätt in i barrikaden. Bilen fick skador och över radion hördes den sjufaldige världsmästaren be stallet om ursäkt för att ha skadat bilen.

Hamilton själv tycktes klara sig oskadd men kördes enligt säkerhetsrutinerna till den medicinska anläggningen för undersökningar.

Kraschen orsakade röd flagg för övriga i startfältet, som fick bege sig in i depån i drygt fem minuter. När loppet väl startade igen var det dags för stallkamraten George Russell att krascha, i den sista kurvan. Även där klarade sig föraren bra och hans tid räckte till en fjärdeplats i kvalet sedan Sergio Perez tid justerats.

I främre startled i sprinten startar, förutom Verstappen, även Charles Leclerc. Efter dem startar Carlos Sainz och nyss nämnde Russell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!