Hamilton utsatt för rasism efter hemmasegern

Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton har utsatts för rasism på sociala medier efter den kontroversiella segern i Storbritanniens grand prix. "De här människorna har ingen plats i vår sport", säger Internationella bilsportförbundet (FIA), Mercedes och formel 1 i ett gemensamt uttalande.

Lewis Hamilton har fått utså rasism på sociala medier efter söndagens seger.

Lewis Hamilton har fått utså rasism på sociala medier efter söndagens seger.

Foto: Lars Baron/AP/TT

Formel 12021-07-19 11:01

Lewis Hamilton tog hem segern på Silverstone i England under söndagen, men det var inte utan kontroverser. På första varvet försökte britten ta sig förbi toppkonkurrenten Max Verstappen på insidan när han hakade i nederländarens bakhjul.

Det ledde till att Verstappen tappade kontroll på bilen och kraschade in i skyddsbarriärerna. VM-ledaren kunde ta sig ur bilen för egen maskin, men fördes till sjukhus.

Hamilton straffades med tio sekunders tidstillägg för incidenten, men lyckades trots det vinna loppet.

I efterhand har den sjufaldige världsmästaren utsatts för rasism på sociala medier.

"De rasistiska förolämpningar som riktats mot Hamilton under och efter Storbritanniens GP är oacceptabelt och vi har tagit bort flera kommentarer från Instagram", säger en talesperson för Facebook i ett uttalande.

FIA, Mercedes och formel 1 har fördömt kommentarerna i ett gemensamt uttalande.

"De här människorna har ingen plats i vår sport och de ansvariga bör hållas ansvariga för sina handlingar", skriver de.

"Alla förare och team arbetar för att bygga en mer inkluderande sport och sådant oacceptabelt näthat måste föras fram i ljuset och elimineras".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!