Hemmaförarens vädjan: Bua inte ut min lagkamrat

Hemmaföraren Sergio Pérez kan vänta sig fansens stöd i Mexikos grand prix. Red Bull-kamraten Max Verstappen lär välkomnas med burop. –Det som händer på banan bör stanna på banan, säger Pérez.

Sergio Pérez, till vänster, hoppas att fansen i Mexiko ska heja på stallkamraten Max Verstappen, till höger, också. Arkivbild.

Sergio Pérez, till vänster, hoppas att fansen i Mexiko ska heja på stallkamraten Max Verstappen, till höger, också. Arkivbild.

Foto: Darron Cummings/AP/TT

Formel 12023-10-27 14:17

Att Sergio Pérez har supportrarnas kärlek hemma i Mexiko råder det ingen tvekan om.

Redan under förra helgens lopp i Austin, Texas hördes fansen ropa mexikanens smeknamn "Checo" samtidigt som stallkamraten Max Verstappen buades ut.

En repris på det i Mexiko City verkar inte osannolik.

– Jag tycker det är bra att visa stöd för din favoritförare men du bör alltid respektera andra. Speciellt på prispallen och under nationalsäsongerna för det är väldigt respektlöst att bua då, säger Verstappen till Sky Sports.

Samtidigt som Verstappen redan säkrat sin tredje raka VM-titel har Sergio Pérez haft en tyngre säsong.

Men han vill inte se sin rival buas ut igen.

– Det är viktigt att vi skickar rätt budskap. Jag vet att medier gillar att skapa rivaliteter men vi måste föregå med gott exempel för den yngre generationen. Det som händer på banan bör stanna på banan, säger Pérez.

– Jag vill att Mexiko ska heja på hela Red Bull-laget och inte bara mig.

Mexikos GP avgörs på söndag klockan 21, svensk tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om