Tidigare F1-basen döms – slipper fängelse

Den tidigare formel 1-pampen Bernie Ecclestone döms för skattebrott men slipper fängelse. Enligt åtalet har 92-åringen underlåtit att deklarera utländska tillgångar till ett mångmiljardbelopp för den brittiska skattemyndigheten.

Bernie Ecclestone erkänner sig skyldig till brott. Arkivbild.

Bernie Ecclestone erkänner sig skyldig till brott. Arkivbild.

Foto: Aberto Pezzali/AP/TT

Formel 12023-10-12 11:29

Det var förra året som den tidigare F1-pampen åtalades för bedrägeri. Då nekade han till anklagelserna men inför brittisk domstol under torsdagen erkände han.

"Jag erkänner mig skyldig", sade han vid Southwark Crown Court i London enligt AFP.

Ecclestone tros ha tillgångar på omkring 32 miljarder kronor. Enligt åklagare ska han ha underlåtit att deklarera tillgångar på motsvarande omkring 7 miljarder kronor på ett bankkonto i Singapore.

Efter sitt erkännande döms nu Ecclestone för skattebrott. Domen är villkorlig, vilket innebär att om britten återfaller i brott inom loppet av två år döms han till 17 månader i fängelse. Annars slipper han tid i fängelse.

92-åringen basade över F1 och kontrollerade sporten i nästan fyra årtionden, från 1970-talet till 2017, och fortsatte därefter som hedersordförande till 2020.

Den kontroversielle Ecclestone har tidigare gripits efter att en pistol upptäckts i hans bagage, i samband med att han skulle kliva på ett flyg i Brasilien. Vapnet beslagtogs efter att F1-pampen erkänt för polis att det var hans. Han släpptes därefter mot borgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om