Verstappen historisk – tog tionde raka

Tionde raka segern och ett historiskt rekord. Red Bull-föraren Max Verstappen är ostoppbar i VM-serien i formel1. –Jag hade aldrig trott att det här rekordet skulle gå att slå, säger Verstappen.

Tvåan Sergio Perez, Mexiko, låter champagnen flöda över sin historiska stallkamrat i Red Bull Max Verstappen.

Tvåan Sergio Perez, Mexiko, låter champagnen flöda över sin historiska stallkamrat i Red Bull Max Verstappen.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Formel 12023-09-03 16:47

Nederländaren fick fira efter segern i Ferrari-land på Monza i Italiens grand prix.

Verstappen vann före sin stallkamrat i Red Bull, Sergio Perez, som lät champagnen flöda över rekordmannen på prispallen.

Med sin tionde raka seger i VM-serien passerade Verstappen Sebastian Vettel som delade det gamla rekordet på nio raka segrar med Verstappen.

Den regerande världsmästaren dominerade loppet framför Ferrari-fansen i norra Italien.

De hade fått upp hoppet när Ferrariföraren Carlos Sainz vann kvalet och fick starta i pole position.

Men Verstappen gick förbi Sainz, som slutade trea, på det 15:e varvet och tio varv senare blåste han återigen upp i ledning och förbi Lewis Hamilton efter depåstopp.

– Vi fick jobba hårt för det i dag och att jaga rekordet gjorde det definitivt lite tuffare. Jag försökte bara behålla tålamodet, det var ett väldigt långt race, säger han enligt AFP.

Verstappen har vunnit tolv av säsongens VM-deltävlingar och allt talar för att Red Bull-föraren tar hem sin tredje raka VM-titel.

Verstappen leder med 145 poängs marginal till Perez som har vunnit övriga två deltävlingar i år och därmed är Red Bull obesegrat.

Sainz var till slut hela elva sekunder bakom Verstappen.

– Det kan inte bli tuffare än det var i dag. Hela loppet försökte vi trycka på för att försöka hålla Red Bull bakom oss och det slet på däcken. Till slut fick jag betala priset, säger Sainz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!