Verstappen tog hem sprinten efter regnkaos

Sprinten på Spabanan i belgiska Stavelot bjöd inte på någon skräll. Red Bull-föraren Max Verstappen gjorde vad han skulle trots regnet och nederländaren hade inga problem att ta hem segern. Tvåa blev Oscar Piastri (McLaren) – som tog sin första pallplats i Formel 1 – och trea Pierre Gasly (Alpine).

Red Bulls Max Verstappen tog hem ännu en seger.

Red Bulls Max Verstappen tog hem ännu en seger.

Foto: Geert Vanden Wijngaert /AP/TT

Formel 12023-07-29 18:49

Precis som på fredagens kval var det blött på Spabanan under lördagens sprint. Ett regn drog in strax innan start och loppet fick skjutas upp över en halvtimme. Väl i gång var det dock inget snack om saken och överlägsne VM-ledaren Max Verstappen tog hem ännu en tävling. Det efter att ha kört om Piastri efter en omstart då Fernando Alonso (Aston Martin) kört av och säkerhetsbilen fick samla ihop fältet.

Men efter loppet var det nog ändå den blott 22 år unge australiensaren Oscar Piastri som var gladast efter sin andraplats.

– Jag är väldigt, väldigt glad. Vi gjorde vårt bästa och men vi var ingen match för Max. Det var fint att vara uppe där i toppen, sade Piastri.

I söndagens grand prix startar dock Verstappen först som sexa efter att ha fått ett strafftillägg på fem placeringar för att ha bytt växellåda under fredagens kval.

Pole position har i stället Ferraris Charles Leclerc.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!