Verstappen världsmästare igen: "Fantastisk känsla"

Max Verstappen fortsätter att totaldominera formel 1-världen. Under lördagen säkrade han världsmästartiteln. –Det är en fantastisk känsla, säger han i Viaplays sändning.

Max Verstappen säkrade världsmästartiteln.

Max Verstappen säkrade världsmästartiteln.

Foto: Darko Bandic/AP/TT

Formel 12023-10-07 20:10

2021. 2022. 2023.

För tredje året i rad är Max Verstappen världsmästare. 26-åringen har varit överlägsen hela säsongen och hade under lördagen möjlighet att säkra totalsegern.

Det var tydliga förutsättningar inför sprinten i Qatar. Sämst sexa och Verstappen skulle säkra världsmästartiteln.

En bedrift han lyckades med.

"Varit ett otroligt år"

Men det blev ett lite kaosartat lopp i Qatar. Sergio Perez, Verstappens stallkamrat tillika rival i kampen om totalsegern, körde ur. Kommandot tog Oscar Piastri som körde i mål först av alla.

Tvåa blev Red Bull-föraren Max Verstappen som därmed gjorde det som behövdes. Efteråt var glädjen stor och Verstappen valde att hylla hela sitt team.

– Det har varit ett otroligt år med många bra lopp. Jag är superstolt över det jobb som mitt team har gjort. Jag njuter av att vara en del av den här gruppen, säger han.

Verstappen har varit överlägsen den här säsongen och det har länge varit en fråga om när snarare än om Verstappen skulle vinna. Faktum är att det återstår sex lopp innan säsongen går i mål. Tidigare under säsongen säkrade dessutom Red Bull segern i konstruktörsmästerskapet.

Närmar sig legendarerna

Verstappen har nu alltså tre raka världsmästartitlar och börjar närma sig de riktigt tunga namnen i formel 1-historien.

Bara Michael Schumacher (sju), Lewis Hamilton (sju), Juan Manuel Fangio (fem), Alain Prost (fyra) och Sebastian Vettel (fyra) har blivit världsmästare fler gånger än Verstappen.

Hur den trefaldige världsmästaren tänker kring den kommande tiden?

– Jag ska försöka leva i nuet och njuta – och förhoppningsvis kunna behålla mitt momentum, säger Verstappen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om