"Fortfarande inte klart att vi går upp"

Nu är det nära. Vimmerby IBK har nio poäng ned till trean i serien med fem matcher kvar att spela av säsongen. "Vi kanske kan börja prata om det efter helgen", säger VIBK:s Albin Alfonsson.

Albin Alfonsson, till höger, och hans VIBK är väldigt nära division ett nu.

Albin Alfonsson, till höger, och hans VIBK är väldigt nära division ett nu.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-02-21 08:10

Just nu talar det mesta – om inte allt – för att Vimmerby IBK kommer att spela division ett nästa säsong. Laget ligger tvåa (ettan och tvåan i serien går upp) och har hela nio poäng ned till trean Ingelstad. På fredag kväll kan man ta ännu ett stort steg mot avancemang när man möter bottenlaget Gnosjö på bortaplan.
– Det är fortfarande inte klart att vi går upp så nu är det bara tre poäng som gäller för oss, säger VIBK:s Albin Alfonsson, som gjort 36 poäng i division två den här säsongen.

Senast VIBK mötte Gnosjö blev det en promenad i parken och seger med 13–4.
– De har väl en eller två spelare som är duktiga och som vi måste hålla koll på men det är inget jämnt lag annars, säger Alfonsson.
Finns det risk för nervositet i VIBK?
– Nej, det känns inte som att någon börjat darra än. Vi har sagt att vi inte ska prata om uppflyttning än så jag ska inte säga för mycket. Vi kanske kan börja prata om det efter den här helgen. 

För VIBK:s del ser det ut som att man får tillbaka viktige och rutinerade Jonas Elofsson, som dragits med en fotskada. Däremot missar Melvin Hemmingsson matchen. Ludwig Strömsten kommer att vakta kassen för VIBK.
– Det spelar ingen roll vem som står. Både "Ludde" och "Bobby" (Patrik Karlsson) är lika bra.

Vi är på plats och liverapporterar VIBK:s bortamatch mot Gnosjö under fredagskvällen på www.vimmerbytidning.se. Matchen startar 19.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!