Skadade Segers succé på bänken: "Älskar energin"

Hon gestikulerade, instruerade och agerade till och med fläkt i omklädningsrummet. Trots att skadade lagkaptenen Caroline Seger inte kunde spela bidrog hon starkt till 5–0-segern mot Portugal. –Hon var jäkligt aktiv, jag älskar Segers energi, säger Magdalena Eriksson.

Skadade lagkaptenen Caroline Seger intog en minst sagt aktiv roll på bänken under mötet mot Portugal.

Skadade lagkaptenen Caroline Seger intog en minst sagt aktiv roll på bänken under mötet mot Portugal.

Foto: Adam Ihse / TT

Fotball2022-07-17 21:32

Caroline Seger, 37, drabbades av en hälskada mot Schweiz och bedömdes inte vara i speldugligt skick till matchen mot Portugal.

Men tro inte att Seger var passiv för det. Observanta tittare kunde se henne på sidlinjen, pushande och coachande. Något som fick förbundskapten Peter Gerhardsson att dra paralleller till Juventus försvarare Leonardo Bonucci.

– Hon (Seger) är aktiv och det är en ledare. Sedan har jag sett Juventus (herrar) och såg Bonucci någon gång, och så långt gick det inte för han knuffade ju bort (Massimiliano) Allegri till och med, så långt gick det inte riktigt, säger han efter matchen.

"Ser upp till henne"

Segers energi vid sidlinjen gick inte obemärkt förbi hos lagkamraterna på planen.

– Hon var jäkligt aktiv, jag älskar Segers energi. Hon är väldigt aktiv i omklädningsrummet och pushar och stöttar – precis som när hon spelar, säger Magdalena Eriksson.

Hon fortsätter:

– Jag tycker vi kunde känna den energi och tryggheten som när hon spelar, det kunde vi känna fast hon inte var på planen. Det är så klart inte kul att hon inte spelar men hon gör det fantastiskt bra för att få upp vår energinivå, säger Eriksson.

Mittbacken, som själv har en ledarroll på planen i både klubb- och landslag, inspireras av Seger.

– Hon är en fantastisk ledare och jag ser upp till henne jättemycket. Hur hon är som person, hur hon är i svåra stunder och runt laget. Hon ser alla och stöttar alla. Jag ser och lär hur hon agerar, säger hon.

Agerade fläkt

Sedan var det det där med fläkten.

– Hon stod där och agerade fläkt i halvtid, vilket var jätteskönt. Så hon har många delar i det här spelet, säger Fridolina Rolfö.

TT: Var fläkten hennes viktigaste insats i dag?

– Nej då. Hon stöttade, säger kloka saker och ger energi innan, under efter matchen. Det är vår lagkapten som ger oss den energi och vi är glada att vi har henne, säger Rolfö.

Men det är på planen och inte vid sidlinjen som Seger vill vara. Men om hon är tillgänglig till fredagens kvartsfinal återstår att se.

– Jag vet faktiskt inte hur det är med henne. Hon var inte spelbar nu men vi hoppas att hon blir det så snart som möjligt. Om det blir på träningen i morgon är tveksamt men vi får se vad läkarlaget kommer fram till. Vi hade hoppats på ett inhopp i dag men då sade läkarna nej, säger Peter Gerhardsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!