Säsongens första seger för Kalmar

Efter att ha förlorat den allsvenska premiären mot Malmö tog Kalmar säsongens första seger genom att besegra Varberg med 3–0 på bortaplan. –Stabilt, viktigt att vi håller nollan, säger Kalmars Simon Skrabb i Discovery+.

Kalmars Simon Skrabb (tv) jublar efter sitt 0-3-mål.

Fotbol2022-04-10 17:02

Redan efter fem minuter hade Nahom Netabay spräckt nollan för gästerna genom att dundra in en retur på Oliver Bergs skott.

Och efter att Ricardo räddat en straff från Varbergs Robin Simovic tjugo minuter senare fick Berg möjligheten att själv hamna i målprotokollet. 2–0 satt lågt ner bakom en skymd Fredrik Andersson i Varbergsmålet.

Ytterligare en Kalmarspelare fick göra sitt första mål för säsongen. Precis innan en timme spelats på Påskbergsvallen skickade Simon Skrabb in matchens sista mål, en strumprullare invid Anderssons bortre stolpe.

– Stabilt, viktigt att vi håller nollan. Ricardo var fantastisk i dag. De är tunga med långa bollar och det blir nära några gånger men vi reder ut det, säger Skrabb efter matchen i Discovery+.

Han har höga förväntningar på sig och sitt lag i år.

– Att vara bättre än i fjol. Tabellmässigt får man räkna som man vill, men bättre än i fjol, säger han.

Både Kalmar och Varberg har nu en seger och en förlust i årets allsvenska.