Ankarsrums verksamhet pausas: "Känns jätteledsamt"

Ankarsrums IS åkte för några månader sedan ur division 5. Nu pausas herrverksamheten till följd av en mängd spelartapp.

Ankarsrums IS pausar sin verksamhet.

Ankarsrums IS pausar sin verksamhet.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll 2023-12-12 16:42

En stor del av truppen har lämnat föreningen och nu har Ankarsrums IS beslutat att det inte blir spel kommande säsong, detta rapporterar Dagens Västervik. 

Efter säsongens slut har så mycket som tolv spelare ur föregående säsongs trupp lämnat klubben. Det handlar om Mostafa Yassin, Haidar Abdulkarim, Hassan Aydarus, Alex Shambel Habtu, Samuel Biemnet, Ralle Samuelsson, Christoffer Björk, Johan Knutsson, Hadi Ammar samt bröderna Jesper Wessman och Jonas Carlsson. 

Dessa tolv lämnar klubben för lag som IFK Västervik, nystartade IFK Örbäcken, Gunnebo IF, Hjorted/Totebo och Södra Vi IF. 

Under tisdagsförmiddagen ska Oscar Ingström, som nyligen tillsattes som huvudtränare, tillsammans med Håkan Sundström tagit beslutet om att lägga ned verksamheten på herrsidan under 2024. 

Ingström berättar att det bara är ett fåtal spelare kvar och inga nya på gång in. Det finns ingen verksamhet kvar att kunna bedriva och föreningen har tagit bort alla träningstider, pausat inomhusverksamheten och dessutom dragit sig ur den kommande inomhusturneringen Nennes Nyårscup som spelas i Totebo. 

– Det känns jätteledsamt, framförallt för klubben. Jag har inte jobbat i klubben i mer än en och en halv månad och jag känner mest för grabbarna som verkligen brinner för klubben. Det är klart att det är tråkigt för mig också. Det är första gången jag kommer in i fotbollen i Västerviks kommun som tränare, säger Ingström till tidningen, som nu står till förfogande för andra uppdrag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!