Efter speciella mötet i våras – nu möter VIF laget igen

I våras var det lokalfotbollens mest omskrivna match, den mellan Vimmerby IF och Tenhults IF. Matchen avbröts efter en rasismanklagelse, som sedan inte ledde till någonting. Nu är det dags för retur, i Tenhult. "Vi försöker se det här som en vanlig match", säger tränaren Patrik Gunnarsson.

På lördag möts Vimmerby IF och Tenhults IF igen, i Tenhult. När lagen möttes i våras avbröts matchen.

På lördag möts Vimmerby IF och Tenhults IF igen, i Tenhult. När lagen möttes i våras avbröts matchen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-08-26 18:00

Det har gått drygt tre månader sedan lagen möttes på Arena Ceos. Det var mitt i den första halvleken, vid ställningen 1–1, som en spelare i Tenhult plötsligt störtade av planen. Han var rasande. Efter en stund avbröts spelet, för att sedan påbörjas och slutligen brytas igen för gott.

Angelo Deumaga anklagade en hemmaspelare för rasism, där ord stod mot ord. Det ledde sedan till att Vimmerby tilldömdes segern med 3–0.

Har ni pratat om vad som hände inför lördagens match?

– Vi har luftat det lite grann, men det känns som att det är passé, samtidigt som man inte bara kan strunta i det helt. Nu går vi vidare och laddar inför helgens match, säger Vimmerbys tränare Patrik Gunnarsson.

I Tenhult saknas just Angelo Deumaga i returen, då han är avstängd.

VIF-tränaren har hyfsad koll på motståndet.

– Jag har sett dem ett par gånger. I sina bästa stunder är det ett bra lag. Som vanligt handlar nästan allt om vår attityd och inställning. Det kan låta som en klyscha, men det går inte bortse ifrån hur pass viktigt det är. Och som både jag och Karlo Goranci (Gullringens tränare) sagt den senaste tiden, nu är varje match som en cupmatch.

I VIF saknas Ahmed Tarabeih, som har en lätt bristning. Däremot är Rickard Thuresson, Ilhan Jejna och Anton Ljungberg tillbaka.

I Vimmerby gör även unge Olle Carlsson seriedebut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!