Veckans elva – de tar plats den här gången

Elva spelare från åtta olika lokala klubbar. Här presenterar vi veckans elva!

Sporten har plockat ut en elva med de bästa lokala spelarna från veckan som varit.

Sporten har plockat ut en elva med de bästa lokala spelarna från veckan som varit.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-17 18:00

MÅLVAKT: 

Philip Henriksson, SK Lojal: Lojals nye målvakt höll nollan i kommunderbyt mot Hebe. Hade inte vansinnigt mycket att göra, men här tar Henriksson plats ändå. 

BACKAR:

Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF: Jodå. Han hyllades ännu en gång för sin insats i VIF. Nyförvävet Ahmed Tarabeih har med sin löpstyrka, sin teknik och framåtanda kanske varit Vimmerbys bäste så här långt i serien. Samma visa i segermatchen mot Aneby. 

Martin Carlsson, IFK Tuna: Suverän insats av mittfältare Carlsson, som fick vikariera som mittback i derbyt mot Storebro IF. Martin vann i princip allt i luftrummet, hade fina uppspel och var stensäker i försvarsspelet.  

Gibril Bah, HM IS: Talang som var duktig förra säsongen och har visat fina takter även i år. Mot Södra Vi var ytterbacken en av matchens bästa spelare. Har både teknik, fart och en förmåga att läsa spelet. 

MITTFÄLTARE:

Johan Carlsson, Vimmerby IF: Svår bortamatch för VIF. Då klev megarutinerade Johan "JC" Carlsson fram och visade vad just rutin betyder. Den sittande mittfältaren gjorde förmodligen sin bästa match den här säsongen. Spelade lugnt, klokt och ingav trygghet till laget. 

Leo Isomettä Stolt, Målilla GoIF: Den rappe spelaren var en av flera som berömdes efter den sköna vinsten mot Ankarsrum (3–2). När Leo är på hugget är han svårfångad för motståndaren och har ett stort spel i sig. 

Adam Strangnefelt, Rimforsa IF: Rimforsa hittade tillbaka till vinnarspåret igen. Detta efter seger hemma mot Mantorp. Länge såg segern solklar ut, men till slut blev det jämnt och hårt. Adam Strangnefelt gjorde en jättematch på Rimforsas mittfält. 

Rory Barraza, Södra Vi IF: Derbyt mot HM IS var länge helt ovisst, innan gästerna avgjorde med två mål i slutskedet av matchen. Den tekniskt skicklige Rory Barraza gjorde både mål och var mycket bra i SVIF. 

undefined
Johan Carlsson, Vimmerby IF.

ANFALLARE:

Ejdo Begic, SK Lojal: Det är inte överraskande på något sätt att Lojal har fått en utmärkt start i serien och radar upp vinster. Det är ett starkt division sex-lag som Venagänget ställer på benen. Mot IF Hebe kom ännu en vinst, där Ejdo Begic var mycket bra och enligt tränaren Filip Ingemarsson gjorde sin bästa match så här långt. Dessutom målskytt i derbyt. 

David Cederholm, Rimforsa IF: Den unge målsprutan fick fira två gånger om mot Mantorp, nästan tre. Hans "första" räknades dock som självmål. Nåja. Cederholms 4–1 efter en timmes spel blev matchavgörande. Att den mångsidige anfallaren är viktig för RIF visade han ännu en gång. 

Simon Sverre, Hägerstads IF: Efter den jobbiga matchen mot Kisa BK var Hägerstad uppe på tå igen. En taktisk triumf gav en pinne mot LiU. Anfallaren Simon Sverre hyllades rejält efteråt: "Han var fenomenal", sa tränaren Jesper Wahlström. 

undefined
David Cederholm, Rimforsa IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!