Hoppet kan vara ute för Målilla: "Enorm besvikelse"

Rödvitt mot rödvitt. Efter stor dramatik vann Holsby SK kvalmatchen med 2–1. Troligtvis blir det nu division sex för Målilla nästa år. "Det är en enorm besvikelse", säger Marcus Håkansson Kilvéus.

Nä, bollen rullade inte Målillas väg i kvalmatchen hemma mot Holsby. Det blev förlust och nu ska mycket till för att laget ska behålla sin division fem-status. De kommer inte vinna kvalgruppen.

Nä, bollen rullade inte Målillas väg i kvalmatchen hemma mot Holsby. Det blev förlust och nu ska mycket till för att laget ska behålla sin division fem-status. De kommer inte vinna kvalgruppen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-10-16 13:51

Att han hyllades med en fin blombukett av klubben för sina över ett tusen matcher (!) var nog inget den comebackande veteranen tänkte så mycket på just i det läget. Inte när hans lag i hjärtat förlorat. 

– Jag känner en enorm besvikelse. Tyvärr tar inte alla det hundraprocentiga jobb som krävs, säger han.

Efter en jobbig säsong hade ändå Målilla hittat både energi och spelet för att vinna fotbollsmatcher, i slutet av serien. 

Det räckte till kvalspel. I lördags tog de emot Holsby SK hemma på Idrottsparken. Förutsättningarna var att Målilla inte hade råd att förlora, då första kvalmötet i gruppen mellan Holsby och Fårbo slutade oavgjort, 2–2. 

Ett offensivt skickligt Målilla tog tag i taktpinnen direkt, inte minst genom Martin Johansson och Remy Barraza, två killar med spelbegåvning och bra kemi med varandra. Efter ett par bra möjligheter var det också den förstnämnde som frälste GoIF. Anfallslöftet Filip Lagergren hittade Johansson snett inåt bakåt. Ett par sekunder senare var det 1–0. 

Lagen bytte sedan chanser med varandra i första halvleken, inte minst de sista tio minuterna, där bland annat Lagergren hade ett gyllene läge att fixa 2–0. Hans nick från nära håll träffade ribban. 

Holsby satsade allt framåt i andra halvlek – och hade heller inget annat val. Halvvägs in kom också kvitteringen, via ett oturligt självmål av en hemmaspelare. Tio minuter senare var gästerna i ledning. Kvicke Oliver Andersson löpte sig fri djupet och bredsidade in 1–2.

Ett frustrerat Målilla gick ner på trebackslinje, men hade svårt att skapa något framåt till en början. I slutet kom chanserna... Martin Johansson hade ett bra skottläge, men bollen strök ribban. Leo Stolt var ännu närmare, då han träffade stolpen. Några mål blev det inte, istället en otroligt jobbig förlust. 

Målilla kan inte vinna sin kvalgrupp, utan som bäst bli tvåa. Om det sedan räcker är högst oklart.

Tränaren Johan Hägg dröjde sig kvar på planen en stund och blickade ut över en tom fotbollsplan. 

– Det är otroligt jobbigt just nu. Jag tycker inte att vi ska åka ur med det här laget, men vi har inte gjort vad som krävts – som lag. Individuellt blixtrar vi till, men inte laget i stort. Nu har vi en match kvar, mot Fårbo. Det är bara att försöka gå ut och vinna den så får vi se vad det räcker till, säger han och suckar djupt. 

Filip Lagergren var ytterst nära att göra 2-0 för Målilla i slutet av den första halvleken.
Filip Lagergren var ytterst nära att göra 2-0 för Målilla i slutet av den första halvleken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!