Läge för trendbrott DSK? – "Allt att vinna"

Hoppsan! Så kan man uttrycka sig när det gäller Tranås FF. Topplaget har överraskande inlett hösten med två oavgjorda mot två bottenlag. Nu väntar ett tredje, Djursdala SK. "Vi måste upp på hästen igen", säger TFF-tränaren Christian Hörlenius. Detsamma gäller Djursdala SK.

Chans till revansch. Djursdala SK möter topplaget Tranås borta i en viktig match på lördag. På Dalavallen (bilden) i våras var Tranås numret för stort för DSK.

Chans till revansch. Djursdala SK möter topplaget Tranås borta i en viktig match på lördag. På Dalavallen (bilden) i våras var Tranås numret för stort för DSK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-19 19:00

Det lär vara två lag med något stukade självförtroende som möts på Bredstorps slitna konstgräsplan på lördag. Guldjagande Tranås har inlett hackigt resultatmässigt, med bara två fixade poäng mot Ölmstad och Höreda. DSK å sin sida kommer som ni säkert vet närmast från brakförlusten med 0–8 mot Vimmerby IF.

– Vi är revanschsugna och har pratat en del om matcherna och om vad som väntar, säger Christian Hörlenius.

Varför har det inte gått som ni önskat i höststarten?

– Det går alltid lite upp och ner i fotbollen. Jag tycker att vi har haft ganska kraftigt spelövertag, men vi har inte riktigt fått till avsluten. Sen kan det ha smugit sig in en känsla av att vissa har sett lite för långt fram i tiden och väntat på en avgörande match mot Vimmerby. Och det är farligt om man tappar lite i fokus. Nu är det en match i taget som gäller... det gamla klassiska alltså, haha.

Hörlenius hoppas att Tranås är med i titelracet ända in i slutet. Han tror som de flesta andra att det blir en fight mellan de tre lagen i toppen.

– Vimmerby ser jäkligt stabilt ut, men jag måste säga att Gullringen nog är det bästa lag vi mött hittills. Jag höjer ett varningens finger för dem. Men för oss är det matchen mot Djursdala som gäller. De har kvaliteter, med flera duktiga rutinerade killar.

I DSK är det stor omsättning på spelare jämfört med derbyt förra helgen. Sex spelare in i truppen, sex ut.

– Så är det. Dzenan (Hrnic) är tillbaka och är uttagen i truppen. Sen har jag inte bestämt om han kommer vara med från start eller inte. Han blir i vilket fall ett bra tillskott för oss i höst, säger tränaren David Henriksson.

I Djursdala debuterar Isak Granström, där även nyckelspelaren Markus Ahl är tillbaka, liksom kaptenen Martin Larsson, Rasmus Stahlin och Jakob Karlsson.

Henriksson:

– Vi har allt att vinna i en sån här match. Tranås var bra när vi mötte dem i våras (2–7) och jag hoppas att vi kan göra en betydligt bättre insats än vad vi lyckades med mot VIF.

DSK-truppen: Oskar Eriksson, Albin Isaksson, Dzenan Hrnic, Björn Stridh, Martin Larsson, Simon Lennartsson, Christian Simonsson, Markus Ahl, Isak Granström, Simon Henriksson, Rasmus Stahlin, Imad Khankan, Patrik Larsson, Jakob Karlsson, Christoffer Svan, Oliver Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!