VIF går på uppehåll som segrare: "Inte orättvist"

0–0 i paus. Skulle Grebo IK kunna skrälla mot detta formstarka Vimmerby IF? Såklart inte. Men bortalaget tvingade i alla fall VIF att kämpa för de tre poängen. "Vi spelar inte lysande men skapar mycket", säger tränare Fredrik Falkevall efter 3–0.

Selatin Shaljani blev väldigt glad när Haris Dreco satte 2–0 på straff för VIF, som till slut vann med 3–0.

Selatin Shaljani blev väldigt glad när Haris Dreco satte 2–0 på straff för VIF, som till slut vann med 3–0.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-06-25 22:23

För det var inte ett VIF att känna igen första 15-20 minuterna, vilket kan ha sin förklaring i att flera bärande spelare saknades.

– Det var ett ganska nykomponerat mittfält i och med att Anton (Brorsson) stukade foten på träningen och inte kunde vara med. Men det var bra för Olle (Carlsson) som behöver speltid. Det satt inte helt hundra och sen blev vi som lag långa och satte inte så hög press på dem, säger Falkevall.

Även om det var långtifrån en stark första halvlek från VIF var det hemmalaget som skapade de farligaste chanserna.

– Vi spelar inte lysande men skapar mycket, även i första halvlek bara väntade man på att målet skulle komma. Känslan var att gör vi ett så kommer fler, men man var orolig att ettan aldrig skulle komma.

undefined
VIF-tränaren Fredrik Falkevall tyckte att resultatet var klart rättvist.

Efter 62 minuter kom dock det där förlösande ledningsmålet. Som han gjorde så många gånger under matchen avancerade Ibrahim Haddar förbi motståndarnas ytterback på sin högerkant, sen letade sig hans inspel fram till Joakim Storm som satte dit bollen distinkt.

Falkevall manade på Haddar flera gånger om att bege sig i djupled.

– Han hade sån fart och övertag på den backen, så går han bara direkt är han tio meter före. Han har en fantastisk snabbhet, men han måste bara lita på den oftare.

Ahmed Tarabeih fixade drygt tio minuter senare fram en straffspark som Haris Dreco satte säkert. 

Inhoppande Pontus Kägu Bragsjö fastställde sedan slutresultatet till 3–0 i samband med en hörna i den 82:a matchminuten.

– På det hela taget är det inte orättvist att vi tar tre poäng med tanke på chanserna vi skapar. Men det var likadant förra gången vi mötte Grebo, vi spelar inte så bra men gör målen. Då blev det 5–1, och jag tycker de är lite bättre än senast vi mötte dem.

undefined
Ibrahim Haddar var ett rejält hot offensivt för VIF. Han assisterade bland annat Joakim Storm till 1–0.

13–0 på tre spelade matcher inför sommaruppehållet. Det går väl inte att vara annat än nöjd?

– Nej, det är jättebra. Och även om de andra lagen spelar någon match till innan ledigheten är vi serieledare efter tolv omgångar i alla fall. 

Selatin Shaljani, som varit skadedrabbad, la sig ned utanför planen sista minuterna.

– Det är samma sak (baksida lår) som han haft problem med innan. Han kanske borde bytt tidigare, vi får hoppas det inte är för allvarligt.

Albin Gustafsson ådrog sig för övrigt sin tredje varning och är avstängd nästa match i augusti.

Falkevall tyckte ingen stack ut från mängden i VIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!