13:E GÅNGEN GILLT!

Efter sju sorger, åtta bedrövelser och tolv raka matcher utan seger är Vimmerby IF äntligen ett vinnarlag igen. VIF besegrade tabelljumbon Konyaspor i fotbollstvåan i eftermiddag med 3-0 (2-0) och tog därmed tre viktiga poäng i kampen om att undvika kvalspel och nedflyttning.

Karlo Goranci (närmast kameran) klappas om efter att ha gjort 1-0 för Vimmerby IF mot Konyaspor på lördagseftermiddagen. Matchen slutade 3-0 till VIF, lagets första seger på 13 matcher i fotbollstvåan.

Fotboll2016-08-20 16:12

Vimmerby fick en drömstart på matchen, då Karlo Goranci gjorde 1-0 redan efter två minuters spel. Sedan somnade den första halvleken in totalt. Dålig press på bollhållaren, lågt tempo, ingen insats i närkamperna och inte mycket till rörelse i spelet utan boll – från båda håll.
Konyaspors enda målchans under hela matchen kom efter 25 minuters spel, men Nic Rydholm i VIF-målet räddade friläget.

Med två minuter kvar av halvleken drog Rickard Thuresson en frispark i stolpen. Returen gick rakt ned på fötterna på en sopren Oskar Stejdahl, som kunde promenera in med bollen i öppet mål.
Under den andra halvleken hade Vimmerby sedan fullständig kontroll på händelserna och förutom Karlo Gorancis 3-0 efter 64 minuter hade laget ytterligare en handfull kanonchanser.

Tre sköna poäng för VIF och för de 257 åskådarna som tittade på, men en skada på duktige Ola Lindblom (i dag vänsterback) tog ner segerglädjen lite.
Ola, som har förföljts av skador och sjukdomar den här säsongen, fick utgå i den andra halvleken efter att ha sparkat foten i marken och skadat ena stortån.
- Jag vet inte vad jag gjorde. Jag får vänta tills i morgon och se hur det är med tån, säger han.
Är det något trasigt tror du?
- Jag vet faktiskt inte, men det känns inte alls bra just nu, säger han.

Bäst i Vimmerby denna eftermiddag var felfrie mittbacken Alexander Jonsson och hårt jobbande anfallaren Rickard Thuresson. Pigga och energigivande inhopp också av Gustavo Borges och Jonathan Fält Öhr.