16:e raka för Bayern München – vann i Istanbul

37 raka gruppspelsmatcher utan förlust, varav de 16 senaste har slutat med segrar. Klubben? Bayern München, som fick 3–1 borta mot Galatasaray i Champions League.

Bayern Münchens Harry Kane.

Fotboll2023-10-24 20:44

Förlusten mot Paris SG, 0–3, i september 2017 är Bayern Münchens senaste gruppspelsförlust i Champions League-sammanhang.

Sedan dess har klubben 37 raka utan förlust, där de 16 senaste har varit segrar.

Den allra sista?

3–1 mot Galatasaray i Istanbul.

Den tyska storklubben fick en drömstart med Kingsley Comans 1–0 i åttonde minuten men gick till vila med 1–1.

Det efter att Mauro Icardi kvitterat på straff, då Joshua Kimmich klivit in för bryskt i duellen med argentinaren i straffområdet.

Trots att hemmalaget förde matchen i början av andra halvlek och skapade bra lägen för ytterligare mål, så var det Bayern München som samlade på sig ytterligare en seger.

2–1 satte Harry Kane i 73:e minuten och sex minuter senare prickade Jamal Musiala in 3–1.

Serie A-klubben Inter har också fått en bra start på gruppspelet. Klubbens andra seger på tre matcher kom hemma mot Salzburg, 2–1.

Alexis Sánchez och Hakan Calhanoğlu gjorde målen som säkrade fullpoängaren.