17-årige svensken sänkte Manchester United

En planstormare, ett sjukdomsfall på läktaren, ett rött kort, två straffar, sju mål – och till slut en 17-årig svensk matchhjälte. Inhopparen Roony Bardghji sköt avgörande 4–3 när FC Köpenhamn slog Manchester United i en minst sagt händelserik match.

Roony Bardghji sänkte Manchester United.

Fotboll2023-11-08 23:13

Roony Bardghji klippte till med vänsterfoten i 87:e minuten och blev hemmafansens stora hjälte när FCK sänkte Manchester United hemma på Parken. Det blågula fotbollslöftets segermål blev klimax på en Champions League-kväll som bjöd på det mesta.

– Att få göra det avgörande målet, det är en obeskrivlig känsla, säger en påtagligt lycklig Bardghji till TV4 Play.

Han byttes in för hemmalaget i den 63:e minuten.

– Som alltid, jag bara tänker att jag ska komma in och avgöra matchen.

Och precis så blev det.

– Det är mycket hårt arbete. Jag älskar att spela fotboll, jag älskar de här ögonblicken och det är det jag har drömt om sedan jag var liten, säger svensken som på onsdagen togs ut i U21-landslaget men fortfarande väntar på A-lagsdebuten i Blågult.

Den galna matchen på Parken då?

Vi tar det från början:

Ett pressat United fick en drömstart när 20-årige hemvändaren Rasmus Højlund först rakade in 1–0 redan i tredje minuten och sedan spädde på till 2–0 när matchuret hade nått den 28:e minuten.

Kostsam utvisning

Mellan målen hade matchen tvingats till två spelavbrott, först ett kortare när en åskådare sprang in på planen med en Palestina-flagga och sedan ett längre när ett sjukdomsfall uppstod på läktarplats.

Senare kom beskedet att åskådaren mådde bra under omständigheterna – och bra mådde också hemmapubliken i slutet av halvleken. När gästernas Marcus Rashford drog på sig ett rött kort ändrade matchen karaktär och Mohammed Elyounoussi hann reducera och Diogo Gonçalves kvittera på straff innan första halvlek till slut var över, efter nästan en kvarts tilläggstid.

Den andra akten blev inte riktigt lika händelserik.

Bayern vidare

Manchester United lyckades trots spel med tio man återta ledningen när Bruno Fernandes säkert sköt 3–2 från straffpunkten i 69:e minuten. Men ett pressat United – där Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken – orkade inte hela vägen.

I 83:e minuten kom 3–3 genom Lukas Lerager och sedan dröjde det inte länge innan Bardghji satte segermålet. Även Jordan Larsson fick hoppa in i FCK, medan Viktor Claesson spelade hela matchen.

Med två matcher kvar av gruppspelet är Manchester United illa ute, sist i gruppen på tre poäng. FCK och Galatasaray har fyra, medan Bayern München (seger mot Galatasaray med 2–1 efter en Harry Kane-dubbel) är vidare till åttondelsfinal med maximala tolv poäng.