17-åringen får chansen från start: "Vi behöver offensiva spelare"

Det är en måstematch för Vimmerby IF när Mariebo IK kommer på besök under lördagen. Poängtapp och seriesegern lär vara helt borta. "Det kommer bli tufft även om vi vinner", säger tränaren Pierre Brorsson inför matchen.

Tessa Svensson får chansen från start för VIF i matchen mot Mariebo.

Tessa Svensson får chansen från start för VIF i matchen mot Mariebo.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-20 14:45

Men han ger beröm till sitt lag för reaktionen efter förra helgens blytunga förlust mot Skultorp. 

– Det har inte varit några deppiga miner på träningarna, även om vi såklart pratade om matchen. Vi hade lite folk borta i början av veckan, men igår (läs: torsdag) hade vi fullt manskap på träningen, med bra snack och rörelse på planen.

Till skillnad mot förra veckan blir det ett antal rokader i startelvan. Matilda Älvehag utgår och Elin Lindquist tar klivet ned som ytterback. Sarah Falkevall flyttas också ned ett snäpp i banan, till yttermittfältet, och målfarlige Frida Pöder bildar istället anfallskedja tillsammans med 17-årige Tessa Svensson. Den sistnämnde gör sin första start för säsongen. Pierre Brorsson förklarar beslutet: 

– Jag tycker vi behöver ha in fler offensiva spelare. Nu har vi fyra stycken yttermittfältare och forwards som kan utmana motståndarnas backlinje.

Vilket kan behövas mot seriens näst bästa defensiva lag sett till insläppta mål – Mariebo IK. Men laget är även farliga framåt, då de gjort flest mål i serien tillsammans med just VIF (65 fullträffar var).

– Det är en svår motståndare som både gör mycket mål framåt och släpper in lite bakåt. Det var en tajt match när vi möttes i Jönköping, vi vann med 2–1. 

Och det är bara seger som gäller. 

– Japp, det är det enda som gäller. Vi går givetvis för tre poäng. Vi ska försöka göra vårt och vinna resterande matcher, men det kommer bli tufft att nå seriesegern även om vi gör det.

Startelvan (4-4-2)

Målvakt:

Ida Nyman

Backlinje:

Naomi Guander - Saga Stejdahl - Molly Levin - Elin Lindquist

Mittfält: 

Stina Kägu Bragsjö - Julia Rosin - Alicia Strand - Sarah Falkevall

Anfall:

Frida Pöder - Tessa Svensson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!