Målilla gör omstart: "Då kan vi slå vilka som helst"

Ett 15-tal spelare har tackat för sig i Målilla GoIF. Laget går nu in som nykomlingar i division 6, med en tunn trupp. "Vi har tappat en hel del erfarenhet", konstaterar tränaren Johan Hägg.

Målilla GoIF gör en omstart i division sex i år. Målet? Att få ihop gruppen, efter flera tunga spelartapp.

Målilla GoIF gör en omstart i division sex i år. Målet? Att få ihop gruppen, efter flera tunga spelartapp.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-03-25 16:00

AVSPARK 2022

Ni som hängde med i lokalfotbollen förra säsongen vet att Målilla GoIF hade det tufft i "femman". Laget fick kvala för att fixa nytt kontrakt – men klarade inte av att hänga kvar.

Efter säsongen var tränaren Johan Hägg tveksamt inställd till en fortsättning. Under vintern bestämde han sig ändå för att köra vidare.

– När jag väl tog uppdraget så var jag inställd på att köra två år. Sen kom mycket annat i vägen, i och med att jag precis fått barn, köpt ett renoveringsobjekt samt att jag har mitt vanliga jobb. Efter säsongen tappade vi så himla många spelare och då kände jag till slut att det hade varit extra jobbigt för laget om de även fick byta tränare, säger Hägg.

På tal om spelartapp... Målilla har blivit av med oerhört många, duktiga spelare inför den här säsongen.

– Vi räknade ut att det är 17 namn som försvunnit, förklarar Johan Hägg och fortsätter:

– Givetvis är det tufft. Vi har tappat en hel del erfarenhet och istället flyttat upp en liten kärna ungdomsspelare.

Bland de som lämnat klubben finns spelare som Marcus Skoog, Martin Johansson, Filip Lagergren, Remy Barraza och Mikael Hammarquist.

På plussidan kan man räkna in Simon Rydén och Andreas Lövgren, som återvänt efter en sejour i VSGF/JAIK samt comebackande Kim Creutz.

– Mycket av fokus kommer att ligga på omklädningsrummet och att få ihop gruppen. Vi är ungefär 18, 19 spelare i truppen och är väldigt känsliga för skador och så vidare. Givetvis vill man alltid vinna, men i år ska vi försöka komma närmare varandra. Det är bara att göra det bästa av det, menar Hägg, som lyfter några av de yngre spelarna också:

– Salim Al-Fnikher ser spännande ut. Han visar tendenser på träning som är svåra att lära ut, till exempel var man ska stå för att göra sig spelbar. Jesper Blomqvist är en annan ung spelare som också har tuffheten och som vågar spela boll. Båda var med lite förra året och kommer få förtroende i år.

Vad är en rimlig målsättning för Målilla i division sex?

– Med så mycket spelartapp är det omöjligt att sia om... Å andra sidan har vi ett gäng erfarna grabbar kvar och kan de få det att stämma så kan vi slå vilket lag som helst i serien. Får man med sig lite vinster här och där så kan det bli bra. Både jag och spelarna vill ha en positiv säsong.

Seriepremiären är den 21 april, hemma mot IF Hebe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!