18-åringen sänkte Djurgården i krossen

Piteå tog tag i taktpinnen direkt hemma mot Djurgården. Det blev sedan aldrig någon snack om saken. Piteå körde över gästerna med 4–0.

Piteås Tuva Skoog (i mitten) har imponerat i år och gjort sju mål på 15 matcher i damallsvenskan. Arkivbild.

Fotboll2023-06-29 20:59

Det dröjde bara sju minuter. Sedan hade Piteås tonåring Tuva Skoog gjort 1–0 och satt dit sitt första mål i matchen. Men det 18-åriga löftet var inte klar där.

Drygt tio minuter innan halvtid satte hon även dit 3–0 efter att Ronja Aronsson gjort 2–0 efter 13 minuters spel.

Hemmalaget bjöd åskådarna, 3096 till antalet, på fint spel med mycket chanser. Ledningen hade likaväl kunnat vara ett par bollar fler än 3–0 i halvtid.

– Vi gör det bra. Vi får fast dem högt i pressen och är effektiva framåt, konstaterar Skoog för Viaplay i halvtid.

"Supertungt"

Djurgården saknade åter målvaktsveteranen Hedvig Lindahl i truppen och skadade mittfältaren Tove Almqvist. Gästerna lyckades inte skapa någon dramatik i andra halvleken och istället ökade Piteå på till 4–0.

– Det är supertungt. Vi kom hit med en revanschlust från förra matchen (Brommapojkarna, 2–2, reds anm) och kände att vi skulle ta tre poäng. Men vi är inte där från början, säger Dif:s Alice Bergström till Viaplay efter matchen.

I och med förlusten står stockholmarna nu på fyra raka matcher utan seger.