David Moyes fick äntligen stå som vinnare i ett möte med José Mourinho. Pep Guardiola gav dock inte bort något till lärjungen Mikel Arteta. Hans Manchester City fortsätter mosa allt motstånd.

West Hams manager David Moyes och Tottenhams dito José Mourinho, som fick se sitt lag förlora åter igen.

Fotboll2021-02-21 15:47

Guardiola och City stormar fram mot Premier League-titel.

Senaste stoppet på den färden var Emirates i norra London – och det slutade lika framgångsrikt som på alla andra arenor i år.

Raheem Sterlings mål efter 77 sekunder stod sig som matchens enda mot Arsenal och City bockade av 18:e raka segern – cuperna inräknade – sedan mitten av december.

Det var också 13:e raka segern i ligan – och den elfte sedan årsskiftet, en notering City historisk är ensamt om att ha åstadkommit.

West Ham fyra

West Ham går också riktigt starkt och besegrade Tottenham i Londonderbyt med 2–1. De tre poängen förde upp klubben till fjärde plats.

Segern var en efterlängtad personlig triumf för managern David Moyes som först i det 16:e försöket lyckades vinna mot ett motstånd lett av José Mourinho.

För Tottenham var det femte förlusten i de sex senaste matcherna och man ligger kvar på nionde plats. För stjärntränaren Mourinho ökar nu pressen på resultat om han ska få behålla jobbet.

Michael Antonio gav West Ham ledningen redan i den femte minuten. Jesse Lingard utökade till 2–0 strax efter paus efter att hans mål VAR-granskats för en misstänkt offside. Inbytte Gareth Bale assisterade Lucas Moura till reduceringen 1–2, med 26 minuter kvar, och hade sedan ett skott i ribban.

Snabba mål

Leicester satte två snabba mål – 19:e och 23:e minuten – och inkasserade en ny fullpoängare via 2–1 borta mot Aston Villa.

James Maddison och Harvey Barnes ordnade målen som resulterade i segern.

Bertrand Traoré reducerade för Aston Villa i 48:e minuten.

Med segern klev Leicester upp på andra plats, förbi Manchester United, men den positionen hölls bara i några timmar.

I kvällsmatchen – och svenskmötet mellan landslagsförsvararna Victor Nilsson Lindelöf och Emil Krafth – vann United mot Newcastle med 3–1 hemma på Old Trafford.

Marcus Rashfords ledningsmål kvitterades av Allan Saint-Maximin varpå Daniel James och Bruno Fernandes (straff) avgjorde i andra halvlek.

United är fortsatt tio poäng bakom Manchester City medan Newcastle är precis på rätt sida nedflyttningsstrecket med tre poäng mer än Fulham.