19-åringen hjälte för Kristianstad

Kristianstad kan ha hittat en guldklimp i Sveindis Jane Jónsdóttir. 19-åringen följde upp premiärmålet med att avgöra hemmamatchen mot Djurgården. –Det är vad jag ska göra, säger hon till Aftonbladet.

Sveindís Jane Jónsdóttir (till vänster) i en match mot Sverige i höstas. Arkivbild.

Fotboll2021-04-24 16:56

I premiären förra helgen, 1–1 borta mot Eskilstuna, fick Sveindís Jane Jónsdóttir göra damallsvensk debut. Hon tackade för förtroendet genom att göra Kristianstads enda mål.

Den isländska landslagsanfallaren lånades in från Wolfsburg för att stärka upp offensiven hos den damallsvenska fjolårstrean. Och efter två matcher går det att konstatera att lånet har varit lyckat.

Djurgården tog ledningen i första halvlek genom Nellie Lilja. Men i andra halvlek satte Kristianstad – och Jónsdóttir – fart.

19-åringen assisterade Mia Carlsson till 1–1 i 50:e minuten och i 84:e minuten lobbade hon läckert in slutresultatet 2–1.

– Jag såg att deras målvakt sprang ut väldigt snabbt mot mig och jag såg att målet var öppet och lyckades lobba över henne. Det tog ganska lång tid innan bollen passerade mållinjen, det kändes som en minut, det var stressigt, haha, säger Jónsdóttir till Aftonbladet.

Kristianstad har tagit fyra poäng på de två inledande omgångarna. Djurgården har samlat ihop tre poäng.

Örebro tog – precis som Kristianstad – sin första seger för säsongen. Örebro tog emot Vittsjö på hemmaplan och vann med 1–0. Segerskytt blev Karin Lundin med matchens enda mål i 50:e minuten.