Emma Billing tar sig an en ny roll i HFK

Hultsfreds FK har hittat en tränarlösning. Det blir Emma Billing som kliver in som en av tre i ledarstaben. "Jag sa nej först eftersom jag tyckte att jag var för ung, men sedan tänkte jag om", säger 23-åringen.

Hultsfreds damer har gjort klart med en ledarstab där Emma Billing går in och blir en del av den.

Hultsfreds damer har gjort klart med en ledarstab där Emma Billing går in och blir en del av den.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-16 05:30

Det som fick henne att tacka ja till slut var framförallt två anledningar:

• 1) Att klubben ville få in en kvinna i ledarstaben.

• 2) Att spelarna i laget föreslog Emma i rollen.

– Det betyder jättemycket för mig att spelarna visar det förtroendet. Sedan är jag enig med klubben att det behövs fler kvinnliga ledare. Min första tanke var att jag var för ung för att hoppa på det redan nu, men samtidigt är jag äldst av spelarna i laget och har hunnit samla på mig en del erfarenhet genom åren. Det ska bli kul att prova det här.

Emma Billing bildar en ledarstab med Christian Johansson och Per Tuvesson som varit med kring laget tidigare. Emma kommer även att fortsätta som spelare i laget.

Hur kommer rollfördelningen att se ut?

– Tanken är att Christian ska lägga upp träningarna från grunden. Han är målvaktstränare också så under själva passen kommer jag att köra med utespelarna. Sedan kommer jag prova att lägga upp passen själv lite också när jag blivit lite varm i kläderna. Jag har vår förre tränare Mattias Engqvist som bollplank och utbyter lite idéer med honom.

HFK kommer till spel i division tre med en ganska ung trupp som mest består av spelare i 16-18-årsåldern. Samtidigt är trean tuffare i år efter att fler lag kommit ned från tvåan efter en serieomläggning.

– Det kommer bli en utmaning. Samtidigt tror jag ändå att vi har goda chanser att göra bra matcher. Redan nu tycker jag att det syns på träningarna att de unga spelarna har växt med ett års erfarenhet av spel på högre nivå. Dessutom vet jag att när en del nyckelspelare i laget försvinner finns det andra som kliver in och tar vid.

Försäsongsträningen är igång sedan en tid tillbaka och laget tränar tre pass i veckan. 

– Vi kör två fotbollspass och ett rent fyspass. Vi har runt 20 spelare i truppen och det har varit bra uppslutning. Förhoppningsvis kan vi få igång ett par rutinerade spelare som Caroline Phalén och Julia Ingemarsson tills serien drar igång.

HFK har tre matcher i Toyota Cup inplanerade där de möter Holsby, Lommaryd och Nässjö under mars månad.

 Seriepremiären spelas den 16:e april mot Glömminge/Algutsrum hemma.

– Tanken är att få in någon mer träningsmatch innan dess utöver Toyota Cup. Det här kommer bli väldigt roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!