36-åringen om comebacken: "Gjorde ingen människa glad"

Järnforsens AIK är tillbaka i sexan. Comeback blir det även för Tom Frödeberg. Den rutinerade vänsterbacken är dock hård i recensionen av sin egen insats i första matchen på fyra år. "Jag gjorde ingen människa glad", säger han.

Tom Frödeberg har flera säsonger i VSGF/JAIK och Hultsfred bakom sig. Nu gör han comeback i Järnforsens AIK.

Tom Frödeberg har flera säsonger i VSGF/JAIK och Hultsfred bakom sig. Nu gör han comeback i Järnforsens AIK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-17 12:00

AVSPARK 2023:

Det var i förra helgens möte med Åseda i Smålandscupens gruppspel som Frödeberg var tillbaka i hetluften.

– Med tanke på förutsättningarna gjorde vi väl en okej match och spelade 0–0. Det var första matchen på helplan. Tidigare hade vi bara tränat inomhus.

36-åringen från Kvillsfors har massor av rutin från den lokala fotbollen. I slutet av 2000-talet spelade han två säsonger för Hultsfreds FK. Innan och efter dess har Virserum/Järnforsen varit hans klubbadress. Nu är det ett par år sedan han spelade senast.

– Det är fyra eller fem år sen jag la skorna på hyllan. Jag trodde att takterna skulle sitta i hyfsat, men i matchen mot Åseda fick jag bittert erfara att så är inte fallet. Ärligt talat så gjorde jag nog ingen människa glad då. Jag måste träna mer för att hitta formen.

Hur kommer det sig att du ska att börja spela igen?

– Järnforsens tränare Albin Moberg är en gammal kompis till mig och det finns ett par spelare i laget till som jag har spelat med tidigare. De tjatade på mig i höstas så jag var med och testade lite då. Sedan finns det ett par yngre killar från Kvillsfors i laget också som jag kan åka tillsammans med.

Inför förra säsongen valde Virserums SGF och Järnforsens AIK att gå isär. Virserum gjorde en säsong i sexan förra året på egen hand. För en tid sedan kom beskedet att klubben drar sig ur seriespel i sexan i år.

Hur ser du på det?

– Jag är inte så insatt i hur turerna har gått, men det är förstås alltid tråkigt när det blir så att man inte får ihop lag.

Tillgången på spelare i Järnforsens AIK är långt ifrån något problem i JAIK. Snarare tvärtom.

– Vi har 35-40 spelare som är med och tränar och har sagt att de ska vara tillgängliga för spel. Uppslutningen är bra och killarna är träningsvilliga. Det känns väldigt bra och ger förutsättningar att bygga något varaktigt, säger Järnforsens tränare Albin Moberg.

Bland nyförvärven märks bland andra Pontus Karlsson från Målilla och en trio från Virserum i form av Gustav Rosander, Fred Nahayo, och Dzelal Poturak.

– Den sistnämnda är en ung lovande målvakt som ska bli spännande att följa, säger Moberg som även betonar vikten av att få in en spelare som Tom Frödeberg i truppen.

– Han bli väldigt viktig med sin rutin.

Nu gäller det bara för honom att hitta formen också...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!