6–0 räckte inte – England missar OS

Det är inte bara VM-trean Sverige som missar OS nästa år. England, regerande Europamästare och silvermedaljör i sommarens fotbolls-VM, missar möjligheten att ta sig till OS i Paris efter en målskillnadsaffär.

Englands Lucy Bronze och Skottlands Kirsty Hanson i Nations League-avgörandet.

Englands Lucy Bronze och Skottlands Kirsty Hanson i Nations League-avgörandet.

Foto: Jane Barlow/AP/TT

Fotboll2023-12-06 08:43

England gjorde vad man kunde i sin sista gruppspelsmatch i Nations League mot Skottland och vann med 6–0. Nederländernas sena 4–0-mål mot Belgien gjorde att de tar semifinalplatsen i Nations League på bekostnad av England. Med en målskillnad på +8 jämfört med Englands +7. Därmed har England inte längre möjlighet att ta sig till OS.

– Vi trodde verkligen att vi klarat det, men sen räckte det inte. Jag är stolt över vår prestation, men den var inte tillräcklig och jag är verkligen besviken, säger Englands nederländska förbundskapten Sarina Wiegman till engelska medier.

Nederländerna går till semifinalspel i Nations League i februari tillsammans med Frankrike, Tyskland och Spanien, som vann Sveriges grupp. De två finalisterna går till OS. Frankrike är redan klart för OS, som hemmanation, och går landet till final blir det vinnaren i matchen om tredjeplatsen som tar den andra OS-platsen som Europa har.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om