"AC" borta säsongen ut: "Glad att han lever"

Anders Christiansen, 32, blir borta från spel resten av säsongen. Malmö FF:s lagkapten har fått en pacemaker inopererad. –Jag är glad att han lever, säger huvudtränaren Henrik Rydström enligt Aftonbladet.

Anders Christiansen. Arkivbild.

Anders Christiansen. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2023-05-31 13:24

MFF-kaptenen drabbades av plötslig yrsel och illamående i samband med träning förra onsdagen. Därefter fördes Christiansen till sjukhus för vidare kontroll vilket ledde till att 32-åringen fick en ICD, en sorts pacemaker, inopererad, meddelar Malmö FF i ett pressmeddelande.

– Jag vet hur mycket han brinner för Malmö FF, att han inte får spela mer i år gör mig ledsen när jag vet hur mycket det betyder för honom. Det viktigaste är att han har hälsan och kan leva. Jag är glad att han lever, säger Rydström enligt Aftonbladet.

Ytterligare undersökningar, på såväl kort som lång sikt, kommer att genomföras för att säkerställa Christiansens hälsa.

– Efter att det har varit fall inom världsfotbollen och idrotten så har vi tester kontinuerligt. Vi försöker följa upp det hela tiden, men vid den här episoden blev vi alla oroliga. Att han här får kontrollen och hjälpen är det viktigaste och helt avgörande, säger Rydström.

Sportchef Daniel Andersson säger i ett pressmeddelande att de är "oerhört ledsna för Anders skull".

"Det viktigaste för hela Malmö FF är nu att ge honom allt stöd vi kan och att han får tid att samla och återhämta sig i lugn och ro," säger Andersson.

Anders Christiansen mår efter omständigheterna bra, meddelar klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!